Oktay Usta- Yeşil Elma - Etli Perde Pilav Tarifi



16 şubat 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 16.02.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta etli perde pilav tarifi, perde pilav nasıl yapılır




Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
 
ETLİ PERDE PİLAV
 
MALZEMELER:
2,5 su bardağı pirinç
300 gr bonfile
1 çay bardağı badem
1 soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
sıvıyağ
tuz
karabiber

HAMURU İÇİN:

2,5 su bardağı un
2 yumurta
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz

HAZIRLANIŞI:
Pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvıyağ koyuyoruz. Pirinci ilave edip kavuruyoruz. İyice kavurduktan sonra tuzunu atıyoruz ve sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

Soğanları yemeklik doğruyoruz. Bonfileyi küçük küp şeklinde doğruyoruz. Tavaya sıvıyağ döküyoruz ve etleri koyup kavurmaya başlıyoruz. Yüksek ısıda suyunu bıraktırmadan kavuruyoruz. Eğer suyunu bırakırsa da suyunu çektirdikten sonra soğanları ekliyoruz. Beraberce kavuruyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Küçük çelik bir tavaya sıvıyağı döküyoruz ve bademleri kavuruyoruz. Badem kızarınca altını kapatıyoruz. Pilav pişince dinlenmeye bırakıyoruz. Diğer tavada pişirdiğimiz soğanlı eti pilava katıyoruz. Bademleri de katıyoruz ve karıştırıyoruz. Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz, tuzunu atıyoruz. Ortasını havuz gibi açıyoruz. Ortaya yumurtaları kırıyoruz. Yoğurdu ve oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave ediyoruz. Ortadan başlayarak hamuru yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Tezgaha un serpiyoruz. Hamuru yuvarlıyoruz ve hamura da un serpiyoruz. Merdaneyle hamuru açıyoruz. Dar bir kalıbı tereyağıyla yağlıyoruz. Hamuru içine yerleştiriyoruz. Fazla kısmını kenardan sarkıtıyoruz. İçine pilavı döküyoruz.

Kaşıkla üzerini düzeltiyoruz. Hamurun kenarlarını üzerine kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Servis ederken kalıbı ters çeviriyoruz. Hamuru dilimleyerek servis ediyoruz.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}