10 Haziran 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 Haziran çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 10 Haziran 2015 nurselin mutfağı Ürgüp Böreği nasıl yapılır, 10 Haziran nurselin mutfağı Ürgüp Böreği tarifi, Ürgüp Böreği malzemeleri, Ürgüp Böreği nasıl pişirilir,Ürgüp Böreği nasıl yapılır, nurselin mutfağı Ürgüp Böreği , Nurselin mutfağı 10 Haziran çarşamba yemekleri, Nurselin Mutfağı çay saati 10.06.2015 Ürgüp Böreği Tarifi, nurselin mutfağı sakarya
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Ürgüp Böreği tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle
İç harcı için:
ÜRGÜP BÖREĞİ
Hamuru için:
5 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı
şeker
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 bardak ılık su
Açmak için:
10 yemek kaşığı tereyağı
İç harcı için:
4 adet dolmalık kabak
1,5 su bardağı ceviz
300 gr ezine
peyniri
1 tutam dereotu
2 adet tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı
kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Yaş maya ılık suda şeker ile
birlikte açılır. Yumurta kırılır. Tuzu atılır. Ortalama 5 bardak un ve aldığı
kadar su ile kulak memesi kıvamında hamuru yoğurulur. 10-15 dakika
dinlendirilir. - Kabakların uç kısımları alınır ve rendelenir. Tereyağ eritilen
tavaya konup kavrulur. Yumuşayınca ocaktan alınır ve çekilmiş cevizle
harmanlanır. Soğuyunca ufalanan peynir ve dereotu eklenir. Tuzu, karabiberi ve
pul biberi atılıp karıştırılır. - Dinlenen hamurdan 20 beze elde edilir. Çay
tabağından biraz büyük açılır. 5 tanesi aralarına eritilen tereyağ sürülerek
üst üste konup tepsiye alınır. 5 bezeye daha aynı işlem uygulanır. Pırasalı İç
harç yayılır ve kalan 10 beze ile aynı şekilde üzeri kapatılır. Dilimlenir ve
son kez tereyağ gezdirilip 200 derecede önceden ısıtılan fırına verilir.
0 yorum:
Yorum Gönder