Hafta içi her gün 11.30'da TRT 1'de ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri, yayınlandıktan hemen sonra burada..
SOSYETE İÇLİ KÖFTESİ
Malzemeler:
- 2 su bardağı köftelik ince bulgur
- 200 gr. kıyma
- 1 yemek kasigi salça
- 1 yumurta
- tuz
İç malzeme:
- 250 gr. kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yemek kasigi zeytinyagi
- kimyon
- karabiber
- tuz
Hazırlanışı:
Bulgur, yumurta ve tuz biraz yoğurulur.İçerisine kıyma ve salça eklendikten sonra su ilavesiyle bulgur yumuşayana kadar yoğurmaya devam edilir. Kıyma tavaya alınarak biraz su eklenir.Suyunu çekince zeytinyağı ve doğranmış kuru soğan ilave edilir ve kavurmaya devam edilir.İçerisine ceviz,karabiber,kimyon ve tuz ilave edilerek soğumaya bırakılır. Yoğurulan bulgurlu harç iki parçaya ayrılır. Fırın tepsisinin tabanına el ile bastırılarak yayılır.Üzerine soğuyan iç harç iyice serilir. Kalan bulgurlu hamur da üstüne dikkatlice serilir ve üst kısmı biraz ıslatılır. 180 C fırında kızarana kadar pişirilir. Pişirmeye başladıktan 15 dakika sonra fırın kapağı açılarak üzeri 2 yemek kaşığı su ile tekrar ıslatılır.Ve pişirmeye devam edilir. Üzeri kızardığında fırından alınarak üzerine bir bez örtülerek 10-15 dakika dinlendirilir.Sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder