TRT 1 İyi Fikir 03.04.2015 Füsun Fırat Gökkuşağı Salatası Tarifi



İyi Fikir İzle 03 nisan 2015 - İyi Fikir Tarifleri ,İyi Fikir 03 Nisan 2015 son bölüm izle ,İyi Fikir 03.04.2015 son bölüm tarifleri, İyi Fikir İzle 03 Nisan 2015 - TRT 1 03.04.2015 İyi Fikir Tarifleri, Füsun Fırat Gökkuşağı Salatası Tarifi, TRT 1 İyi Fikir 03.04.2015 Füsun Fırat Gökkuşağı Salatası Tarifi




3 orta boy patates
Köri
Maydanoz
Süzme yoğurt
Çekilmiş ceviz
3 orta boy havuç
3 adet orta boy kırmızı pancar
1 diş sarımsak
Maydanoz
Tuz
Sıvı yağ

Öncelikle patatesler haşlanır, süzülür ve rendelenir. Patateslerin üzerine 1 kase süzme yoğurt, yarım çay kaşığı kadar köri, rendelenmiş 1 diş sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. Servis tabağı alınarak içine kek kelepçesi yerleştirilir. (sadece kelepçeli olan yan kısmı) Hazırlanan patatesli harç kelepçeli kalıbın en altına düzgün bir şekilde döşenir.

3 adet havuç rendelenerek çok az sıvı yağla birlikte hafif yumuşayana kadar sotelenir. Havuçlar soğuyunca içine, 1 kase süzme yoğurt ve tuz eklenerek karıştırılır, yine patateslerin üzerine döşenir. 3 adet kırmızı pancar rendelenir, rendelenme sırasında çıkan suyu süzülür. Pancarların üzerine 1 su bardağı kadar çekilmiş ceviz, tuz ve 1 kase süzme yoğurt eklenir, karıştırır. Pancarlı karışım da havuçların üzerine son kat olarak döşenir. Hazırlanan Gökkuşağı Salatası 2 saat kadar buzdolabında dinlendirilir. Salata servis edilmeden önce yarım demet kadar maydanoz ince ince kıyılır. Gökkuşağı Salatası dolaptan alınarak kelepçeli kalıbı açılır. Doğranan maydanozlar salatanın yan kısımlarına el yardımıyla yerleştirilir ve servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}