03 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 03.04.2015



03 Nisan 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 03.04.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 03 nisan 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 03 nisan 2015





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..






MEFTUNE

Malzemeler:
1 kğ kemikli kuzu eti
1 bardak sumak
5 adet sivri biber
6 adet patlıcan
6 adet sivri biber
1 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
5 kaşık domates suyu
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Et tencereye koyularak yağ ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra domates salçası ve biber salçası eklenerek karıştırmaya devam edilir. Pul biber ilave edilir.Üzerine doğranmış domatesler eklenir.Onun üzerine doğranmış biberler. Onun da üzerine doğranıp tuzlu suda bekletilerek suyu süzülen patlıcanlar eklenir.Üzerine sumak ekşisi dökülerek karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Piştikten sonra sunum kabına alınır üzerine ezilmiş sarımsak gezdirilir.Afiyet olsun.





NARDANAŞI

Malzemeler:
500 gr dana çiğ köftelik kıyma
1 beyaz lahana
5 adet nar
3,5 su bardağı köftelik bulgur
1 kaşık biber salçası
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Sosu İçin:
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
yarım çay bardağı domates sosu
2 kaşık domates salçası

Hazırlanışı:
Lahana haşlanır.Haşlandıktan sonra sarılacak boyutta kesilir.Kıyma, doğranmış soğan, karabiber, tuz ve bulgur su ilavesiyle iyice yoğurulur. Tencerede yağla birlikte salça ve domates sosu kavrulur.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek biraz pişirilir ve altı kapatılır. Yoğurulan köfteler lahana yaprağının içine koyularak sarılır.Sarılan lahanalar sos tenceresinin içerisine sosun üzerine yerleştirilir.Aralara nar taneleri serpilir. 1,5 kase sıcak su ilave edilerek ocakta pişirilir. Piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.







ALMAN PASTASI

Malzemeler:
keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı tereyağı
6 damla limon suyu
3 çay bardağı un

Muhallebisi İçin:
2,5 bardak süt
2 kaşık şeker
3 kaşık un
1 kaşık tereyağı

Süslemek İçin:
250 gr çilek
2 adet muz
pudra şekeri

Hazırlanışı:
Yumurta, şeker,yoğurt eritilmiş tereyağı,limon suyu ve un mikserle iyice çırpılır.Un ilavesiyle kek hamuru hazırlanır.Yağlanmış ve un serpilmiş, 24 cm çapında yuvarlak fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğuması beklenerek soğuduktan sonra  bıçakla ortadan ikiye ayrılır.Kreması için tencere süt, şeker ve un karıştırılarak ateşte pişirilir.Krema yoğunlaşınca 1 kaşık tereyağı ilave edilir.Mikserle iyice çırpıldıktan sonra soğumaya bırakılır.Muz ve çilekler doğranır.Sunum kabına pastanın tabanı yerleştirilir.Üzerine krema yayılarak, kremanın üzerine doğranmış meyveler yerleştirilir.Diğer kek üzerine kapatılarak pudra şekeriyle süslenir.




DUVAKLI PİLAV

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
1 bardak tuzsuz badem
3 bardak pirinç
3 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 bardak sıcak su

Hazırlanışı:

Pirinçler suda bekletilir ve süzülür. Tencereye tereyağı ilave edilerek içerisinde pirinçler iyice kavrulur.Tuz ve sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Tavada tereyağıyla birlikte bademler kavrulur.Ayrı bir yerde biraz sıvı yağ ilavesiyle kıyma kavrulur.Üzerine karabiber ve tuz ilave edilir.Kavrulan bademler kıymanın üzerine ilave edilerek karıştırılır ve altı kapatılır. Sunum kabına pişen pilav yerleştirilir.Üzerine kıymalı badem karışımı serilir.Afiyet olsun.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}