Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
3 adet yufka
300 gram tel kadayıf
1 su bardağı fındık
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin:
4 su bardağı süt
3 bardağı şeker
Hazırlanışı:
SÜTLÜ FINDIKLI KADAYIF TATLISI
Malzemeler:3 adet yufka
300 gram tel kadayıf
1 su bardağı fındık
125 gram tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbet İçin:
4 su bardağı süt
3 bardağı şeker
Hazırlanışı:
Yufka tezgaha serilerek ortadan ikiye bölünüp, bölünen parçanın yuvarlak kısmına şerit şeklinde bıçak ile doğranmış kadayıf serilir.Kadayıfın üzerine fındık serpilip kenarlar katlanarak rulo yapılır.
Rulo yufka 2 parmak kalınlığında kesilip kesik yüzü üste gelecek şekilde yağlı tepsiye dizilir.Yufkaların hepsi bu şekilde hazırlandıktan sonra eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı fırça ile ruloların üzerine sürülür.180 derece ısıtılmış fırında pişirilir. Süt ve şeker pişirilir. Pişen kadayıfların ilk sıcaklığı çıkınca şerbeti dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder