Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
600 gr tavuk kanat
3 patates
3 havuç
2 soğan
1 tutam biberiye
3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Tavuk kanatları ortadan ikiye kesilir ve karıştırma kabına alınır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber dökülür. Biberiye yaprakları serpilerek harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Patatesler ve havuçlar soyulduktan sonra iri küp şeklinde doğranarak ayrı bir karıştırma kabına alınır. Soğanlar da küp küp doğranarak ilave edilir. Sarımsaklar doğranarak ilave edilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülür. Sebzeler karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Servis tabağına tavuklar ve sebzeler yerleştirilerek servis edilir.
SEBZELİ TAVUK KIZARTMASI
Malzemeler:
600 gr tavuk kanat
3 patates
3 havuç
2 soğan
1 tutam biberiye
3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber
HAZIRLANIŞI:
Tavuk kanatları ortadan ikiye kesilir ve karıştırma kabına alınır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber dökülür. Biberiye yaprakları serpilerek harmanlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilir.
Patatesler ve havuçlar soyulduktan sonra iri küp şeklinde doğranarak ayrı bir karıştırma kabına alınır. Soğanlar da küp küp doğranarak ilave edilir. Sarımsaklar doğranarak ilave edilir. Tuz, karabiber ve zeytinyağı dökülür. Sebzeler karıştırılır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Servis tabağına tavuklar ve sebzeler yerleştirilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder