03 Nisan 2015 Nurselin Mutfağı Duvaklı Pilav Tarifi



03 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 03 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Duvaklı Pilav nasıl yapılır, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Duvaklı Pilav tarifi, Duvaklı Pilav malzemeleri, Duvaklı Pilav nasıl pişirilir, Duvaklı Pilav nasıl yapılır, nurselin mutfağı Diyarbakır yemekleri,





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Duvaklı Pilav tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

DUVAKLI PİLAV

Malzemeler:
500 gr dana kıyma
1 bardak tuzsuz badem
3 bardak pirinç
3 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
5 bardak sıcak su

Hazırlanışı:

Pirinçler suda bekletilir ve süzülür. Tencereye tereyağı ilave edilerek içerisinde pirinçler iyice kavrulur.Tuz ve sıcak su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Tavada tereyağıyla birlikte bademler kavrulur.Ayrı bir yerde biraz sıvı yağ ilavesiyle kıyma kavrulur.Üzerine karabiber ve tuz ilave edilir.Kavrulan bademler kıymanın üzerine ilave edilerek karıştırılır ve altı kapatılır. Sunum kabına pişen pilav yerleştirilir.Üzerine kıymalı badem karışımı serilir.Afiyet olsun.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}