03 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 03 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Alman Pastası nasıl yapılır, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Alman Pastası tarifi, Alman Pastası malzemeleri, Alman Pastası nasıl pişirilir, Alman Pastası nasıl yapılır, nurselin mutfağı Diyarbakır yemekleri,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Alman Pastası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı tereyağı
6 damla limon suyu
3 çay bardağı un
Muhallebisi İçin:
2,5 bardak süt
2 kaşık şeker
3 kaşık un
1 kaşık tereyağı
Süslemek İçin:
250 gr çilek
2 adet muz
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker,yoğurt eritilmiş tereyağı,limon suyu ve un mikserle iyice çırpılır.Un ilavesiyle kek hamuru hazırlanır.Yağlanmış ve un serpilmiş, 24 cm çapında yuvarlak fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğuması beklenerek soğuduktan sonra bıçakla ortadan ikiye ayrılır.Kreması için tencere süt, şeker ve un karıştırılarak ateşte pişirilir.Krema yoğunlaşınca 1 kaşık tereyağı ilave edilir.Mikserle iyice çırpıldıktan sonra soğumaya bırakılır.Muz ve çilekler doğranır.Sunum kabına pastanın tabanı yerleştirilir.Üzerine krema yayılarak, kremanın üzerine doğranmış meyveler yerleştirilir.Diğer kek üzerine kapatılarak pudra şekeriyle süslenir.
ALMAN PASTASI
Malzemeler:
keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
2,5 yemek kaşığı tereyağı
6 damla limon suyu
3 çay bardağı un
Muhallebisi İçin:
2,5 bardak süt
2 kaşık şeker
3 kaşık un
1 kaşık tereyağı
Süslemek İçin:
250 gr çilek
2 adet muz
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker,yoğurt eritilmiş tereyağı,limon suyu ve un mikserle iyice çırpılır.Un ilavesiyle kek hamuru hazırlanır.Yağlanmış ve un serpilmiş, 24 cm çapında yuvarlak fırın tepsisine dökülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.Piştikten sonra soğuması beklenerek soğuduktan sonra bıçakla ortadan ikiye ayrılır.Kreması için tencere süt, şeker ve un karıştırılarak ateşte pişirilir.Krema yoğunlaşınca 1 kaşık tereyağı ilave edilir.Mikserle iyice çırpıldıktan sonra soğumaya bırakılır.Muz ve çilekler doğranır.Sunum kabına pastanın tabanı yerleştirilir.Üzerine krema yayılarak, kremanın üzerine doğranmış meyveler yerleştirilir.Diğer kek üzerine kapatılarak pudra şekeriyle süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder