03 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 03 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Meftune nasıl yapılır, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Meftune tarifi, Meftune malzemeleri, Meftune nasıl pişirilir, Meftune nasıl yapılır, nurselin mutfağı Diyarbakır yemekleri,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Meftune tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1 kğ kemikli kuzu eti
1 bardak sumak
5 adet sivri biber
6 adet patlıcan
6 adet sivri biber
1 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
5 kaşık domates suyu
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Et tencereye koyularak yağ ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra domates salçası ve biber salçası eklenerek karıştırmaya devam edilir. Pul biber ilave edilir.Üzerine doğranmış domatesler eklenir.Onun üzerine doğranmış biberler. Onun da üzerine doğranıp tuzlu suda bekletilerek suyu süzülen patlıcanlar eklenir.Üzerine sumak ekşisi dökülerek karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Piştikten sonra sunum kabına alınır üzerine ezilmiş sarımsak gezdirilir.Afiyet olsun.
MEFTUNE
Malzemeler:
1 kğ kemikli kuzu eti
1 bardak sumak
5 adet sivri biber
6 adet patlıcan
6 adet sivri biber
1 kaşık biber salçası
2 kaşık domates salçası
5 kaşık domates suyu
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Et tencereye koyularak yağ ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra domates salçası ve biber salçası eklenerek karıştırmaya devam edilir. Pul biber ilave edilir.Üzerine doğranmış domatesler eklenir.Onun üzerine doğranmış biberler. Onun da üzerine doğranıp tuzlu suda bekletilerek suyu süzülen patlıcanlar eklenir.Üzerine sumak ekşisi dökülerek karıştırılmadan pişmeye bırakılır. Piştikten sonra sunum kabına alınır üzerine ezilmiş sarımsak gezdirilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder