03 nisan 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 03 nisan cuma nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Nardanaşı nasıl yapılır, 03 nisan 2015 nurselin mutfağı Nardanaşı tarifi, Nardanaşı malzemeleri, Nardanaşı nasıl pişirilir, Nardanaşı nasıl yapılır, nurselin mutfağı Diyarbakır yemekleri,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Nardanaşı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gr dana çiğ köftelik kıyma
1 beyaz lahana
5 adet nar
3,5 su bardağı köftelik bulgur
1 kaşık biber salçası
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu İçin:
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
yarım çay bardağı domates sosu
2 kaşık domates salçası
Hazırlanışı:
Lahana haşlanır.Haşlandıktan sonra sarılacak boyutta kesilir.Kıyma, doğranmış soğan, karabiber, tuz ve bulgur su ilavesiyle iyice yoğurulur. Tencerede yağla birlikte salça ve domates sosu kavrulur.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek biraz pişirilir ve altı kapatılır. Yoğurulan köfteler lahana yaprağının içine koyularak sarılır.Sarılan lahanalar sos tenceresinin içerisine sosun üzerine yerleştirilir.Aralara nar taneleri serpilir. 1,5 kase sıcak su ilave edilerek ocakta pişirilir. Piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
NARDANAŞI
Malzemeler:
500 gr dana çiğ köftelik kıyma
1 beyaz lahana
5 adet nar
3,5 su bardağı köftelik bulgur
1 kaşık biber salçası
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu İçin:
1 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
yarım çay bardağı domates sosu
2 kaşık domates salçası
Hazırlanışı:
Lahana haşlanır.Haşlandıktan sonra sarılacak boyutta kesilir.Kıyma, doğranmış soğan, karabiber, tuz ve bulgur su ilavesiyle iyice yoğurulur. Tencerede yağla birlikte salça ve domates sosu kavrulur.Daha sonra üzerine 1 çay bardağı su ilave edilerek biraz pişirilir ve altı kapatılır. Yoğurulan köfteler lahana yaprağının içine koyularak sarılır.Sarılan lahanalar sos tenceresinin içerisine sosun üzerine yerleştirilir.Aralara nar taneleri serpilir. 1,5 kase sıcak su ilave edilerek ocakta pişirilir. Piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder