Ver Fırına 02 Nisan 2015 Kalpli Profiterol Tarifi
250 ml su
175 gr un
Bir tutam tuz
110 gr tereyağı
4-5 yumurta
½ lt süt
150 gr şeker
40 gr tereyağı
5 adet yumurta sarısı
60 gr un
50 gr mısır nişastası
1 çubuk vanilya
10 çilek
Pudra şekeri
Hamur:Su tereyağı tuzu ocağa koyun ve yağ eriyince unu
ekleyin. (tahta kaşıkla karıştırın, biraz soğusun) Soğurken içine teker teker yumurtaları kırın ve hızlı devirde karıştırın.4 yumurtayı
kırdıktan sonra doğru kıvamdaysa 5.yi kırmayın. Kıvama geldiğinde tepsiye kalp
şeklinde sıkın ama bitişik olmasın.
190 derece önceden ısıtılmış fırında
pişirin.
Krema:Sütü tencerede vanilyayla ısıtın. Şeker
yumurta sarısı un ve nişastayı iyice çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyin
karıştırarak. Muhallebi kıvamına gelsin. Tereyağını ekleyin çırpın ve soğutun.
Kremayı sıkma torbasına koyun ve ikiye kestiğiniz hamurların içerisine sıkın.
Çilekleri de keserek ekleyin ve üzerine diğer hamuru kapatın. Pudra şekeri
eleyip servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder