01 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Muzlu Krokanlı Tatlı Tarifi



yeşil elma 01.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Muzlu Krokanlı Tatlı tarifi, yeşil elma  Muzlu Krokanlı Tatlı nasıl yapılır,  Muzlu Krokanlı Tatlı malzeme listesi, Muzlu Krokanlı Tatlı tarifi,Muzlu Krokanlı Tatlı nasıl yapılır,  Muzlu Krokanlı Tatlı nasıl yapılır,  Muzlu Krokanlı Tatlı tarifi, yeşil elma bugün,31 mart 2015 salı yeşil elma tarifleri, 01 nisan 2015 çarşamba oktay usta tarifleri







Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

MUZLU KROKANLI TATLI

Malzemeler:
 1 litre süt
 1 su bardağı toz şeker
 2 çorba kaşığı nişasta
 2 çorba kaşığı pirinç unu
 1 paket vanilya
 1 poşet köpürtülmüş şanti
 3 adet muz
Zemin İçin:
 1 paket kedidili bisküvi
 1 su bardağı süt
Krokan İçin:
 1 su bardağı şeker
 1 su bardağı fındık

Hazırlanışı:
Derin bir fırın kabının zeminine kedidili bisküvileri dizilir. 1 su bardağı süt kaynatıldıktan sonra bisküvilerin üzerine gezdirilir. Tencerede 1 litre Süt,  toz şeker, nişasta, pirinç unu ve vanilya ilave edilerek çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altı kapatılır. Kremayı bisküvilerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Krokanı için, toz şeker çelik tavaya dökülerek erimeye bırakılır. Kısık ateşte yavaş yavaş erirken arada bir tahta kaşıkla karıştırıp yanması önlenir. Şeker tamamen eriyip karamel olunca içine iri kırılmış fındığı dökülerek tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine krokan dökülür ve soğutulur. 
Krokan soğuyunca tezgaha aktarıp üzerinden merdaneyle geçerek neredeyse toz haline getirilir. Bisküvilerin üzerine dökülen krema soğuyup kabuk tutunca üzerine krem şantiyi koyulur ve spatulayla düzeltilir. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Ortası boş bırakılır. Ortaya krokanı serperek servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}