Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
3 adet muz
Zemin İçin:
1 paket kedidili bisküvi
1 su bardağı süt
Krokan İçin:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
Hazırlanışı:
Derin bir fırın kabının zeminine kedidili bisküvileri dizilir. 1 su bardağı süt kaynatıldıktan sonra bisküvilerin üzerine gezdirilir. Tencerede 1 litre Süt, toz şeker, nişasta, pirinç unu ve vanilya ilave edilerek çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altı kapatılır. Kremayı bisküvilerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Krokanı için, toz şeker çelik tavaya dökülerek erimeye bırakılır. Kısık ateşte yavaş yavaş erirken arada bir tahta kaşıkla karıştırıp yanması önlenir. Şeker tamamen eriyip karamel olunca içine iri kırılmış fındığı dökülerek tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine krokan dökülür ve soğutulur.
Krokan soğuyunca tezgaha aktarıp üzerinden merdaneyle geçerek neredeyse toz haline getirilir. Bisküvilerin üzerine dökülen krema soğuyup kabuk tutunca üzerine krem şantiyi koyulur ve spatulayla düzeltilir. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Ortası boş bırakılır. Ortaya krokanı serperek servis edilir.
MUZLU KROKANLI TATLI
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
3 adet muz
Zemin İçin:
1 paket kedidili bisküvi
1 su bardağı süt
Krokan İçin:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı fındık
Hazırlanışı:
Derin bir fırın kabının zeminine kedidili bisküvileri dizilir. 1 su bardağı süt kaynatıldıktan sonra bisküvilerin üzerine gezdirilir. Tencerede 1 litre Süt, toz şeker, nişasta, pirinç unu ve vanilya ilave edilerek çırpma teliyle karıştırarak pişirilir. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altı kapatılır. Kremayı bisküvilerin üzerine döküyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
Krokanı için, toz şeker çelik tavaya dökülerek erimeye bırakılır. Kısık ateşte yavaş yavaş erirken arada bir tahta kaşıkla karıştırıp yanması önlenir. Şeker tamamen eriyip karamel olunca içine iri kırılmış fındığı dökülerek tahta kaşıkla karıştırılır. Yağlanmış fırın tepsisine krokan dökülür ve soğutulur.
Krokan soğuyunca tezgaha aktarıp üzerinden merdaneyle geçerek neredeyse toz haline getirilir. Bisküvilerin üzerine dökülen krema soğuyup kabuk tutunca üzerine krem şantiyi koyulur ve spatulayla düzeltilir. Üzerine dilimlenmiş muzlar dizilir. Ortası boş bırakılır. Ortaya krokanı serperek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder