01 Nisan 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Zeytinli Rulo Poğaça Tarifi



yeşil elma 01.04.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta Zeytinli Rulo Poğaça tarifi, yeşil elma  Zeytinli Rulo Poğaça nasıl yapılır,  Zeytinli Rulo Poğaça malzeme listesi, Zeytinli Rulo Poğaça tarifi, Zeytinli Rulo Poğaça nasıl yapılır, Zeytinli Rulo Poğaça nasıl yapılır,  Zeytinli Rulo Poğaça tarifi, yeşil elma bugün,31 mart 2015 salı yeşil elma tarifleri, 01 nisan 2015 çarşamba oktay usta tarifleri






Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ZEYTİNLİ RULO POĞAÇA

Malzemeler:
 3 su bardağı un
 Yarım paket yaş maya
 1 çay bardağı süt
 1 yumurta
1 su bardağı maden suyu
 Yarım çay bardağı zeytin yağı
 Su 
Tuz
İçi İçin:
 Beyaz peynir 
Zeytin ezmesi
 Kekik
 Pul biber
Üzeri İçin:
 Yumurta sarısı
 Siyah zeytin

Hazırlanışı:
Un karıştırma kabına alınır içerisine tuz, yaş maya koyulur. Mayanın üzerine süt ve zeytinyağı dökülür. Yumurtanın akı ilave edilir (Yumurta sarısını üzeri için ayırılır.) Biraz da ılık su dökülerek. ortadaki sıvılarla önce maya eritilir. Maden suyu da dökülerekhamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Tezgaha ve hamura un serpilir. Oval ve uzun bir hamur açılır.
Daha sonra eninden de biraz daha açılarak dikdörtgene benzer bir hamur elde edilir. Hamurun üzerine zeytin ezmesi sürülerek, sadece hamuru rulo yapınca yapışması için su süreceğimiz kısıma sürmüyoruz. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir kekik ve pul biber serpilir. Hamur geniş kenarından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Rulonun bitiş kısmına  su sürülerek yapışması sağlanır. Rulo 3 parmak kalınlığında dilimlenir.

Kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlanarak 3 rulo ortaya dik olarak koyulur. Kenarlarına da dilim ruloları yan olarak koyulur. Kalıp bu şekilde doldurulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinler ikiye kesilir ve hamur dilimlerin üzerine birer parça batırılır. Hamur fırına verilmeden mayalanmaya bırakılır
. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kek kalıbından poğaça çıkarılarak servis edilir.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}