Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Su
Tuz
İçi İçin:
Beyaz peynir
Zeytin ezmesi
Kekik
Pul biber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Siyah zeytin
Hazırlanışı:
Un karıştırma kabına alınır içerisine tuz, yaş maya koyulur. Mayanın üzerine süt ve zeytinyağı dökülür. Yumurtanın akı ilave edilir (Yumurta sarısını üzeri için ayırılır.) Biraz da ılık su dökülerek. ortadaki sıvılarla önce maya eritilir. Maden suyu da dökülerekhamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Tezgaha ve hamura un serpilir. Oval ve uzun bir hamur açılır.
Daha sonra eninden de biraz daha açılarak dikdörtgene benzer bir hamur elde edilir. Hamurun üzerine zeytin ezmesi sürülerek, sadece hamuru rulo yapınca yapışması için su süreceğimiz kısıma sürmüyoruz. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir kekik ve pul biber serpilir. Hamur geniş kenarından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Rulonun bitiş kısmına su sürülerek yapışması sağlanır. Rulo 3 parmak kalınlığında dilimlenir.
Kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlanarak 3 rulo ortaya dik olarak koyulur. Kenarlarına da dilim ruloları yan olarak koyulur. Kalıp bu şekilde doldurulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinler ikiye kesilir ve hamur dilimlerin üzerine birer parça batırılır. Hamur fırına verilmeden mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kek kalıbından poğaça çıkarılarak servis edilir.
ZEYTİNLİ RULO POĞAÇA
Malzemeler:
3 su bardağı un
Yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 su bardağı maden suyu
Yarım çay bardağı zeytin yağı
Su
Tuz
İçi İçin:
Beyaz peynir
Zeytin ezmesi
Kekik
Pul biber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Siyah zeytin
Hazırlanışı:
Un karıştırma kabına alınır içerisine tuz, yaş maya koyulur. Mayanın üzerine süt ve zeytinyağı dökülür. Yumurtanın akı ilave edilir (Yumurta sarısını üzeri için ayırılır.) Biraz da ılık su dökülerek. ortadaki sıvılarla önce maya eritilir. Maden suyu da dökülerekhamur yoğurulur. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Tezgaha ve hamura un serpilir. Oval ve uzun bir hamur açılır.
Daha sonra eninden de biraz daha açılarak dikdörtgene benzer bir hamur elde edilir. Hamurun üzerine zeytin ezmesi sürülerek, sadece hamuru rulo yapınca yapışması için su süreceğimiz kısıma sürmüyoruz. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir kekik ve pul biber serpilir. Hamur geniş kenarından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Rulonun bitiş kısmına su sürülerek yapışması sağlanır. Rulo 3 parmak kalınlığında dilimlenir.
Kelepçeli yuvarlak kek kalıbı yağlanarak 3 rulo ortaya dik olarak koyulur. Kenarlarına da dilim ruloları yan olarak koyulur. Kalıp bu şekilde doldurulur. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinler ikiye kesilir ve hamur dilimlerin üzerine birer parça batırılır. Hamur fırına verilmeden mayalanmaya bırakılır. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. Kek kalıbından poğaça çıkarılarak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder