31 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kesmikli Baklava Tarifi



31 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 31 mart salı nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 31 mart 2015 nurselin mutfağı Kesmikli Baklava nasıl yapılır, 31 mart 2015 nurselin mutfağı Kesmikli Baklava tarifi, Kesmikli Baklava malzemeleri, Kesmikli Baklava nasıl pişirilir, Kesmikli Baklava nasıl yapılır, nurselin mutfağı Isparta tarifleri,



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan Kesmikli Baklava tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KESMİKLİ BAKLAVA TARİFİ

Malzemeler:
4 bardak un
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kaşık sirke
1 fiske tuz

İç Harcı İçin:
süt kesmiği

Şerbeti İçin:
5 bardak toz şeker
4 bardak su

Hazırlanışı:
Hamur malzemeleri karıştırılarak yoğurulur ve 20 bezeye ayrılır.15-20 dk. buzdolabında dinlenmeye bırakılır. Süt kesmiği İçin süt ocağa alınarak içerisine, un ve 1 limon suyu karıştırılarak ilave edilir ve kesilmesi sağlanarak soğutulur.Bezeler un yardımıyla tek tek açılarak yağlanmış fırın tepsisine serilir.on kat serilen yufkanın üzerine kesmikten her dilime bir top gelecek şekilde toplar hazırlanarak yerleştirilir.Üzerine diğer yufkalar da açılarak tek tek serilir.Dilimlenerek üzerine eritilmiş tereyağı gezdirilerek önceden ısıtılmış fırında üzeri kızaran kadar pişirilir.Ayrı bir yerde şeker ve su kaynatılarak şerbet hazırlanır. Soğuyan baklavanın üzerine 20 dakika bekletilen şerbet gezdirilerek servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}