29 Mart 2015 Ardanın Mutfağı Somon Beğendi Tarifi



29 mart ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı somon beğendi tarifi, 29 mart 2015 ardanın mutfağı izle,  tv 8 ardanın mutfağı somon beğendi tarifi, somon beğendi nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 28 Mart 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 29 Mart 2015 Yemek Tarifler, 29 Mart pazar Ardanın Mutfağı somon beğendi tarifi





Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


SOMON BEĞENDİ

Malzemeler:
2 adet Bostan patlıcanı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı ılık süt
1 avuç taze kaşar – rende
Muskat rendesi
Tuz
Karabiber

Somon için:

4 dilim somon – derisi üstünde
Kajun baharatı


Hazırlanışı:
Beğendi için:
Patlıcanlar kürdan ile delinir,  ateş üzerinde veya 200 derece fırında 40-45 dakika pişirilir. Piştikten sonra bıçakla kabuklarından ve sapından ayrılarak, ince ince doğranır.
Tencerede tereyağı eritilerek içerisine un ekleyip ağır ateşte altın rengine dönene kadar kavurulur. Közlenmiş ve doğranmış patlıcanlar eklenerek karıştırmaya devam edilir.
Tencere ateşten alınır, kaşar eklenerek, karıştırılır.
Bu karışım bir kaseye alınır, tuz, muskat ve ılık süt eklenir, karıştırılıp kenarda patlıcanın sütü çekmesi için dinlenmeye bırakılır.

Somon için;
Somonların derisiz tarafları kajun baharatına bulanır.
Tavaya yağı eklenerek ilk önce baharatlı olan kısmı, sonra derili olan kısmına renk verilir.
Ardından 180-200 derecede önceden ısıtılmış fırında 6-8 dakika pişirilir.
Beğendi servis tabağına alınarak üzerine somonlar dizilir.
Süslemek için; kuşkonmazlar saplarından ayrılır ve sıcak suda 1-2 dakika haşlanarak, buzlu suya alınır. Ardından izli bir ızgara tavasında üzerlerine şekil verilip, somonun yanında servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}