Her hafta TV 8 ekranlarında yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
YOĞURTLU VE KÖFTELİ KEBAP
Malzemeler:
Kebap için:
600 gr. dana döş kıyma
1 orta boy soğan
yarım çay kaşığı yenibahar

1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Karabiber
2 avuç toz Antep fıstığı
1 bağ maydanoz
Tabanı için:
2 adet tırnak pide
3 yemek kaşığı tereyağı
yarım su bardağı et suyu
200 gr. yoğurt
Üzeri için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanışı:
Kıyma derin bir kaba alınır. İçine rende soğan, ince kıyılmış maydanoz, Antep fıstığı ve baharatlar ilave edilerek iyice yoğurulur. Yoğurulan harçtan iri parçalar alınır ve yassı tahta şişlere geçirilir. Bütün köfteler harç bitene kadar bu şekilde hazırlanır. Kızdırılan bir tavada şişe geçirilen köfteler pişirilir. Pideler iri iri küpler olacak şekilde doğranır. Ayrı bir tavaya tereyağı alınır ve yağ eriyince içerisine pideler ilave edilerek, karıştırılır. Servis edeceğiniz tabağa alınır. Üzerine sıcak et suyu gezdirilir.Yoğurt iyice karıştırılır pidelerin üzerine dökülür.
Köfteler şişlerden çıkarılıp yoğurdun üzerine yerleştirilir.
Küçük bir tavada tereyağı ve salça kızdırıp köftelerin üzerine gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder