28 Mart 2015 Ardanın Mutfağı Şekerpare Tarifi



28 mart ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı şekerpare tarifi, 28 mart 2015 ardanın mutfağı izle,  tv 8 ardanın mutfağı şekerpare tarifi, şekerpare nasıl yapılır, Ardanın Mutfağı 28 Mart 2015 Full İZle, Ardanın Mutfağı 28 Mart 2015 Yemek Tarifler, 28 Mart Cumartesi Ardanın Mutfağı şekerpare tarifi







Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ŞEKERPARE

Malzemeler:
250 gr. un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
125 gr. tereyağı
2,5 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
 2 dolu yemek kaşığı toz badem
2 adet yumurta
1 avuç ceviz – süslemek için

Şerbet için:
1 kg. şeker
1 litre su
yarım limon suyu

Hazırlanışı:
Şerbeti için bir tencerede su ve şeker kaynatılır. Ateşten almaya yakın limon suyu ilave edilir.
Un, irmik, toz badem ve kabartma tozu harmanlanır, ortasına tereyağı ve pudra şekeri eklenerek yoğurulur. Yumurtalar eklenir ve pürüzsüz oluncaya kadar yoğurmaya devam edilir
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar alınarak yuvarlanır. Fırın tepsisine dizilir ve ortalarına ceviz yerleştirilip, bastırılır.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir.
Fırından çıkan şekerparelerin üzerine ılık şerbet dökülür. Soğuduktan sonra fazla şurubu dökülür ve servis edilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}