25 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Şehriye Pilavlı Tavuk Tarifi



yeşil elma 25.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta şehriye pilavlı tavuk tarifi, yeşil elma şehriye pilavlı tavuk nasıl yapılır, şehriye pilavlı tavuk malzeme listesi, şehriye pilavlı tavuk tarifi,şehriye pilavlı tavuk nasıl yapılır, şehriye pilavlı tavuk nasıl yapılır,şehriye pilavlı tavuk tarifi, yeşil elma bugün,






Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada.

ŞEHRİYE PİLAVLI TAVUK TARİFİ


Malzemeler:
3 su bardağı arpa şehriye
1 çorba kaşığı tereyağı
tuz
sıvı yağ
su

Tavuğu İçin:

2 tavuk göğsü
1 kase mantar
1 soğan
1 kase domates püresi
3 çorba kaşığı biber püresi
1 tutam fesleğen
3 diş sarımsak
zeytinyağı
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Pilav tenceresine zeytinyağı dökülerek arpa şehriye kavrulur. Tereyağı eklenerek kavurmaya devam edilir. Tuzu ilave edilerek kavrulmuş arpa şehriye yayvan bir güveç kabına yayılır.
Tavuk göğüsleri kuşbaşı doğranır. Mantarlar ince ince doğranır. Soğan ve sarımsaklar yemeklik doğranır. Tavaya zeytinyağı dökülerek soğan ve sarımsak kavrulur. Sonra mantar eklenip kavurmaya devam edilir. Mantar suyunu çekince tavuk eklenerek sotelenir. Suyunu bırakıp çekince domates ve biber püresi ilave edilir. Üzerine doğranmış fesleğen, tuz, karabiber ilave edilir. Güveç ocak üzerine alınarak tavuk sote kavrulmuş şehriyenin üzerine dökülür. Sıcak su ilave edilerek 1-2 dakika kaynatılır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}