25 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 25 mart çarşamba nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, 25 mart 2015 nurselin mutfağı yufka mantısı nasıl yapılır,yufka mantısı tarifi, yufka mantısı malzemeleri,yufka mantısı nasıl pişirilir, yufka mantısı nasıl yapılır, nurselin mutfağı istanbul tarifleri
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan yufka mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
4 adet yufka
300 gr dana kıyma
2 kuru soğan
2 adet domates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
YUFKA MANTISI
4 adet yufka
300 gr dana kıyma
2 kuru soğan
2 adet domates
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Hazırlanışı:
Yufkaların her biri ilk önce 6 eşit parçaya olarak kesilir. Kesilen yufkalar üst üste koyulup küçük üçgenler halinde kesilir ve sıkı bir şekilde uç kısımları suya batırılarak sigara böreği gibi sarılır. Yağlı kağıt serilen tepsiye yerleştirilerek üzerine yağ sürülür. Sonra 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Sos için kıyma kavrulur içine doğranmış soğan eklenip biraz daha kavrulduktan sonra domates salçası, biber salçası, yemeklik doğranmış domates, tuz ve karabiber eklenerek karıştırılır. Yufka mantılar servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kıymalı sos dökülerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder