22 Mart 2015 5 Çayı Karpuz Salata Tarifi



22 mart 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı karpuz salata tarifi, 5 çayı kapruz salata nasıl yapılır, karpuz salata nasıl yapılır





Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
 
KARPUZ SALATA


Malzemeler:
1 kğ haşlanmış patates
1 çay bardağı ıspanak püresi
2-3 adet haşlanmış pancar
100 gr krem peynir
2 diş ezilmiş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
tuz
karabiber
pul biber
yarım su bardağı dilim zeytin

Hazırlanışı:
 Haşlanan patatesler rendelenerek 3 eşit parçaya ayrılır. Haşlanıp rendelenmiş pancarların suyu süzülerek, tuz, sarımsak, karabiber, zeytin yağı ve pul biber ile 3 parçaya ayrılan patatesin ilk parçası ile karıştırılıp kırmızı renk alması sağlanır. Kırmızı patates karışımı servis tabağının ortasına yerleştirilir. Beyaz kısım için patates, krem peynir, zeytin yağı, tuz ve karabiber karıştırılıp kırmızı patatesin kenarına döşenir.Yeşil kısım için patates, tuz, ıspanak püresi, zeytin yağı ve limon suyu karıştırılıp salatanın en dışına döşenip üzeri zeytin ile süslenir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}