Hafta içi her gün 11.30'da TRT 1'de ekrana gelen İyi Fikir Programı tarifleri, yayınlandıktan hemen sonra burada..
ENGİNARLI BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet iri diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 adet haşlanmış ve küp halinde doğranmış enginar
- 1,5 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su
- Tuz, sıvıyağ
Üzeri için:
- İnce kıyılmış dereotu
Yapılışı:
- Bir pilav tenceresine küp doğranmış soğan ve sarmısağı sıvıyağda kavurun.
- Üstüne salçayı ekleyin, bir kaç dakika sonra enginarları tencereye ekleyin. Enginarlardan sonra bulguru da ekleyip kavurun. Pilavın suyunu ilave edin. Tuzunu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp kapağı biraz aralayın.
- Pilavın suyu çekince ocağın altını kapatıp pilavın demlenmesi için bekleyin. Üstüne dereotunu ekleyip karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder