02 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Şiveydiz Çorbası Tarifi



2 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 2 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı şiveydiz çorba tarifi, şiveydiz çorba nasıl yapılır, şiveydiz çorba tarifi, şiveydiz çorba  malzemeleri, Gaziantep yemekleri



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında şiveydiz çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


ŞİVEYDİZ ÇORBASI

Malzemeler:
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı et
  • 2 su bardağı nohut
  • 2 kg. taze sarımsak
  • 1 kg. taze soğan
  • 700 gr süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta

Sosu için:

  • 1 yemek k. kuru nane
  • 1 çay k. karabiber
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

  1. Nohut bir gece önceden ılık suya ıslatılır,
  2. Nohut ve kuşbaşı et düdüklü tencerede bol suda haşlanır,
  3. Soğan ve sarımsaklar ince kıyılır,
  4. Soğan ve sarımsaklar başka tencerede bol suda haşlanır ve haşlanan nohut, et eklenir,
  5. 1 yumurta, süzme yoğurt ve süt iyice karıştırılır,
  6. Ocağın üzerine alınır sürekli karıştırılarak kaynatılır,
  7. Karışım çorbaya eklenir altı kapatılır,
  8. Malzemelerle sos hazırlanır ve serviste çorbaya eklenir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}