Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında şiveydiz çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..
ŞİVEYDİZ ÇORBASI
Malzemeler:
- 500 gr. kuzu kuşbaşı et
- 2 su bardağı nohut
- 2 kg. taze sarımsak
- 1 kg. taze soğan
- 700 gr süzme yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 yumurta
Sosu için:
- 1 yemek k. kuru nane
- 1 çay k. karabiber
- 1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
- Nohut bir gece önceden ılık suya ıslatılır,
- Nohut ve kuşbaşı et düdüklü tencerede bol suda haşlanır,
- Soğan ve sarımsaklar ince kıyılır,
- Soğan ve sarımsaklar başka tencerede bol suda haşlanır ve haşlanan nohut, et eklenir,
- 1 yumurta, süzme yoğurt ve süt iyice karıştırılır,
- Ocağın üzerine alınır sürekli karıştırılarak kaynatılır,
- Karışım çorbaya eklenir altı kapatılır,
- Malzemelerle sos hazırlanır ve serviste çorbaya eklenir.
0 yorum:
Yorum Gönder