16 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 16.03.2015



16 Mart 2015 Show Tv Nurselin Mutfağı İzle 16.03.2015,Show Tv Nurselin Mutfağı 16 mart 2015 son bölüm izle , Show Tv Nurselin Mutfağı tek parça full izle 16 mart 2015






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan kayseri mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KAYSERİ MANTISI

Malzemeler:
Hamuru İçin:
7 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 bardak su

İç Harcı İçin:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 tutam reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Sert bir hamur yapmak üzere bütün hamur malzemeleri iyice yoğurulur ve dinlendirilir.İç harcı için soğanlar rendelenerek suyu sıkılır.içerisine kıyma et, reyhan, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.Bezelere ayrılan hamur açılarak dört parçaya bölünür. Bölünen parçalar üst üste konularak küçük kareler halinde kesilir.Arasına iç harçtan koyularak kare hamurların ağzı kapatılır.Tencerenin içinde su kaynatılarak tuz ilave edilir.Daha sonra mantılar kaynayan suya atılarak pişirilir.Piştikten sonra üzerine soğuk su ( can suyu) gezdirilir. Sosu için tavada tereyağı, sıvı yağ ve biber salçası kavrulur.Pişen mantılar servis tabağına alınarak üzerine hazırlanan sos gezdirilir.İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ilave edilir.Afiyet olsun.








KAĞITTA PASTIRMA


Malzemeler:
500 gr pastırma
4 adet domates
5 adet sivri biber
2 adet limon
Tereyağı

Hazırlanışı:
Kare şeklinde kesilen alüminyum folyonun üzerine aynı boyda kesilen yağlı kağıt serilir.İçerisine isteğe bağlı olarak 3-4 dilim pastırma,doğranmış sivri biber ve halka şeklinde kesilmiş domates ve limon halkası eklenerek üzerine 1 çay kaşığı tereyağı gezdirilir. Folyo iki ucundan şeker paketi gibi sarılarak kapatılır ve 150 derece fırında pişirilir.






GÜL BAKLAVASI


Malzemeler:
Hamuru için:
6 su bardağı un
3 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 fiske tuz
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
4 bardak su
İç Harcı İçin:
2 su bardağı ceviz
4 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
3 su bardağı toz şekere 4 bardak su ilave edilip şerbeti pişirilerek ılıtılır. Yoğurma kabına 3 adet yumurta ,1 çay bardağı zeytinyağı ve süt eklenir. Gevrek olması için 1 limonun suyu sıkılır ve 1 çay kaşığı elma sirkesi eklenir. 1 fiske tuz atılır. Unu da ilave edildikten sonra iyice yoğurulur. Cevizden biraz büyük hazırlanan  bezeler, nişastaya bulanarak 5 saat dinlendirilir.Dinlenen bezeler nişasta unı ile ince açılarak hazırlanan yufka  4’e bölünür. Çıkan üçgen parçaların uç kısmından dışına doğru yufka büzülerek toplanır. Oluşan kanatlar ortada birleştirilir. İnce kalan tarafına yakın 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz konur.Önce ince tarafı üzerine kapatılır. Sonra kalın tarafı üzerine kapatılır ve tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ kaşıkla gezdirilerek 200 derecede fırında pişirilir. Fırından çıkıp sıcaklığı gidince ılık olan şerbet üzerine gezdirilir.







OCAK AŞI TARİFİ

Malzemeler:
500 gr kemikli kuzu eti
3 su bardağı yarma
2 su bardağı kuru fasulye
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
su

Hazırlanışı:
kemikli ete su ilave edilerek haşlanır. Tencereye koyulan 2 yemek kaşığı tereyağında 3 adet yemeklik doğranmış soğan kavrulur.Üzerine salça ve tuz ilave edilir.Biraz daha kavrulduktan sonra haşlanmış yarma ve haşlanmış fasulye ilave edilir. Üzerine pişen kemikli et ve suyundan ilave edilerek özleşene kadar pişirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}