16 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 16 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kayseri mantısı tarifi, kayseri mantısı nasıl yapılır, kayseri mantısı tarifi, kayseri mantısı malzemeleri, kayseri mantısı nasıl pişirilir, kayseri mantısı nasıl yapılır,
Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yapılacak olan kayseri mantısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
7 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
İç Harcı İçin:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 tutam reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Sert bir hamur yapmak üzere bütün hamur malzemeleri iyice yoğurulur ve dinlendirilir.İç harcı için soğanlar rendelenerek suyu sıkılır.içerisine kıyma et, reyhan, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.Bezelere ayrılan hamur açılarak dört parçaya bölünür. Bölünen parçalar üst üste konularak küçük kareler halinde kesilir.Arasına iç harçtan koyularak kare hamurların ağzı kapatılır.Tencerenin içinde su kaynatılarak tuz ilave edilir.Daha sonra mantılar kaynayan suya atılarak pişirilir.Piştikten sonra üzerine soğuk su ( can suyu) gezdirilir. Sosu için tavada tereyağı, sıvı yağ ve biber salçası kavrulur.Pişen mantılar servis tabağına alınarak üzerine hazırlanan sos gezdirilir.İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ilave edilir.Afiyet olsun.
KAYSERİ MANTISI
Hamuru İçin:
7 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
2 bardak su
İç Harcı İçin:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 tutam reyhan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Sert bir hamur yapmak üzere bütün hamur malzemeleri iyice yoğurulur ve dinlendirilir.İç harcı için soğanlar rendelenerek suyu sıkılır.içerisine kıyma et, reyhan, tuz ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.Bezelere ayrılan hamur açılarak dört parçaya bölünür. Bölünen parçalar üst üste konularak küçük kareler halinde kesilir.Arasına iç harçtan koyularak kare hamurların ağzı kapatılır.Tencerenin içinde su kaynatılarak tuz ilave edilir.Daha sonra mantılar kaynayan suya atılarak pişirilir.Piştikten sonra üzerine soğuk su ( can suyu) gezdirilir. Sosu için tavada tereyağı, sıvı yağ ve biber salçası kavrulur.Pişen mantılar servis tabağına alınarak üzerine hazırlanan sos gezdirilir.İsteğe göre sarımsaklı yoğurt ilave edilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder