Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
TAVUKLU SARMA
Malzemeler:
4 tavuk but
1 kavanoz garnitür
3 su bardağı pancarlı erişte
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
biberiye
tuz
karabiber
zeytinyağı
su
Hazırlanışı:
Tavuk butları bıçakla açılıp kemikleri çıkarılır. Tavuk etleri buzdolabı poşetine koyulur. Et döveceğiyle vurarak tavuk inceltilir. Tavuğa tuz ve karabiber dökülür. İçlerine garnitür ve kaşar peyniri rendesi koyularak poşet yardımıyla rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış cam fırın kabına dizilir. . Üzerlerine zeytinyağı döküp, birer dal biberiye koyulur. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir
Pancarlı erişte için tencerede su kaynatılır. Tuz ve zeytinyağı d ilave edilir. Erişteler içine atılarak haşlanır. Erişte pişince suyu süzülerek servis tabağına koyulur. Tereyağını eritilerek içine biraz da zeytinyağı ilave edilir. Yağ karışımı da eriştenin üzerine dökülür.. Pişmiş olan tavuk sarmaları dilimlenerek servis tabağına, eriştenin kenarlarına ve üzerine dizilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder