Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan düğü çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
500 gr küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
su
2 adet yumurta
Köfteler İçin:
2 çay bardağı düğü
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta
su
Sosu İçin:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Köfte malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur ve minin yuvarlaklar yapılır.Hazırlanan yuvarlaklar tencerede kaynar suya atılarak haşlanır. Ayrı bir tencerede kuzu kuşbaşı pişirilir suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı ve doğranmış kuru soğan ilave edilerek kavrulur.Daha sonra domates ve biber salçası eklendikten sonra su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Ocağı kapatmaya yakın 2 adet çırpılmış yumurta yavaş yavaş karışıma ilave edilir.Piştikten sonra servis tabağına alınan çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt onun da üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımında kızartılan biberli sos gezdirilir.
DÜĞÜ ÇORBASI
Malzemeler:
500 gr küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
su
2 adet yumurta
Köfteler İçin:
2 çay bardağı düğü
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta
su
Sosu İçin:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ
Hazırlanışı:
Köfte malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur ve minin yuvarlaklar yapılır.Hazırlanan yuvarlaklar tencerede kaynar suya atılarak haşlanır. Ayrı bir tencerede kuzu kuşbaşı pişirilir suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı ve doğranmış kuru soğan ilave edilerek kavrulur.Daha sonra domates ve biber salçası eklendikten sonra su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Ocağı kapatmaya yakın 2 adet çırpılmış yumurta yavaş yavaş karışıma ilave edilir.Piştikten sonra servis tabağına alınan çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt onun da üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımında kızartılan biberli sos gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder