10 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Düğü Çorbası Tarifi



10 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı düğü çorbası tarifi, düğü çorbası  nasıl yapılır, düğü çorbası tarifi, düğü çorbası  malzemeleri, düğü çorbası  nasıl pişirilir, düğü çorbası nasıl yapılır,eskişehir yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan düğü çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


DÜĞÜ ÇORBASI

Malzemeler:
500 gr küçük doğranmış kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
su
2 adet yumurta

Köfteler İçin:
2 çay bardağı düğü
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet yumurta
su

Sosu İçin:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Köfte malzemeleri karıştırılarak iyice yoğurulur ve minin yuvarlaklar yapılır.Hazırlanan yuvarlaklar tencerede kaynar suya atılarak haşlanır. Ayrı bir tencerede kuzu kuşbaşı pişirilir suyunu çektikten sonra üzerine tereyağı ve doğranmış kuru soğan ilave edilerek kavrulur.Daha sonra domates ve biber salçası eklendikten sonra su ilave edilerek pişmeye bırakılır.Ocağı kapatmaya yakın 2 adet çırpılmış yumurta yavaş yavaş karışıma ilave edilir.Piştikten sonra servis tabağına alınan çorbanın üzerine sarımsaklı yoğurt onun da üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımında kızartılan biberli sos gezdirilir. 


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}