Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan çiğ börek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su
İçi İçin:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
2 LT sıvı yağ
Hazırlanışı:
un,tuz ve su ile hamur hazırlanır ve bir müddet dinlendirilir.Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Bezeler oklava ile yuvarlak bir şekilde açılır.soğanlar küçük küçük doğrandıktan sonra üzerine kıyma karabiber ve tuz eklenerek yoğurulur.Hazırlanan iç harç yuvarlak açılan hamurun yarısına yayılarak yarım ay şeklinde kapatılır.Kenar fazlalıkları kesilir. Sonra iyice kızarmış sıvı yağda kızartılır.
ÇİĞ BÖREK
Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su
İçi İçin:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kızartmak için:
2 LT sıvı yağ
Hazırlanışı:
un,tuz ve su ile hamur hazırlanır ve bir müddet dinlendirilir.Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Bezeler oklava ile yuvarlak bir şekilde açılır.soğanlar küçük küçük doğrandıktan sonra üzerine kıyma karabiber ve tuz eklenerek yoğurulur.Hazırlanan iç harç yuvarlak açılan hamurun yarısına yayılarak yarım ay şeklinde kapatılır.Kenar fazlalıkları kesilir. Sonra iyice kızarmış sıvı yağda kızartılır.
0 yorum:
Yorum Gönder