10 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Çiğ Börek Tarifi



10 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı çiğ börek tarifi, çiğ börek nasıl yapılır, çiğ börek tarifi, çiğ börek  malzemeleri,çiğ börek  nasıl pişirilir,çiğ börek nasıl yapılır,eskişehir çiğ börek tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan çiğ börek  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ÇİĞ BÖREK

Malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su

İçi İçin:
300 gr dana kıyma
2 adet kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için:
2 LT sıvı yağ

Hazırlanışı:
un,tuz ve su ile hamur hazırlanır ve bir müddet dinlendirilir.Dinlenen hamur ceviz büyüklüğünde bezelere ayrılır.Bezeler oklava ile yuvarlak bir şekilde açılır.soğanlar küçük küçük doğrandıktan sonra üzerine kıyma karabiber ve tuz eklenerek yoğurulur.Hazırlanan iç harç yuvarlak açılan hamurun yarısına yayılarak yarım ay şeklinde kapatılır.Kenar fazlalıkları kesilir. Sonra iyice kızarmış sıvı yağda kızartılır.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}