Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan balkabaklı merengli pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1,5 kg bal kabağı
1 kğ toz şeker
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
150 gr margarin
1 paket vaniya
yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Merengi İçin:
2 kahve fincanı pudra şekeri
3 yumurta akı
1 fiske tuz
Hazırlanışı:
BALKABAKLI MERENGLİ PASTA
Malzemeler:
1,5 kg bal kabağı
1 kğ toz şeker
Hamuru İçin:
2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
150 gr margarin
1 paket vaniya
yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta
Merengi İçin:
2 kahve fincanı pudra şekeri
3 yumurta akı
1 fiske tuz
Hazırlanışı:
Tencereye bal kabağı doğranır üzerine şeker eklenip kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. tencere dizilir. Karamelize kıvama gelince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Un, pudra şekeri, margarin, vanilya, kabartma tozu ve yumurta yoğurma kabında iyice yoğurulur. Hamur un yardımı ile açılarak yağlanan tart kalıbına iyice yerleştirilir.Kalıptan taşan kısımlar kesilir.Kalıbın tabanına çatal ile delikler açılır ve buzdolabında yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamur üzeri kızarana kadar fırında pişirilir. Merengi için yumurta akı, pudra şekeri ve tuz mikşerle iyice köpürene kadar çırpılır.
Pişen hamurun üzerine soğumuş ve doğranmış bal kabakları dizilir.Hazırlanan merengi krema torbasına alınarak balkabaklarının üzerine aralıklarla sıkılır ve tekrar fırına sürülür.Üzeri kızarana kadar.
0 yorum:
Yorum Gönder