10 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Balkabaklı Merengli Pasta Tarifi



10 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 10 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı balkabaklı merengli pasta tarifi, balkabaklı merengli pasta  nasıl yapılır, balkabaklı merengli pasta tarifi, balkabaklı merengli pasta  malzemeleri, balkabaklı merengli pasta  nasıl pişirilir,balkabaklı merengli pasta nasıl yapılır,





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan balkabaklı merengli pasta  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


BALKABAKLI MERENGLİ PASTA

Malzemeler:
1,5 kg bal kabağı
1 kğ toz şeker

Hamuru İçin:
2 su bardağı un
yarım su bardağı pudra şekeri
150 gr margarin
1 paket vaniya
yarım paket kabartma tozu
2 adet yumurta

Merengi İçin:
2 kahve fincanı pudra şekeri
3 yumurta akı
1 fiske tuz

Hazırlanışı:
Tencereye bal kabağı  doğranır üzerine şeker eklenip kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.  tencere dizilir. Karamelize kıvama gelince altı kapatılır ve soğumaya bırakılır. Un, pudra şekeri, margarin, vanilya, kabartma tozu ve yumurta yoğurma kabında iyice yoğurulur. Hamur un yardımı ile açılarak yağlanan tart kalıbına iyice yerleştirilir.Kalıptan taşan kısımlar kesilir.Kalıbın tabanına çatal ile delikler açılır ve buzdolabında yarım saat dinlendirilir.Dinlenen hamur üzeri kızarana kadar fırında pişirilir. Merengi için yumurta akı, pudra şekeri ve tuz mikşerle iyice köpürene kadar çırpılır.
Pişen hamurun üzerine soğumuş ve doğranmış bal kabakları dizilir.Hazırlanan merengi krema torbasına alınarak balkabaklarının üzerine aralıklarla sıkılır ve tekrar fırına sürülür.Üzeri kızarana kadar. 



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}