Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
PATLICANLI KEBAP
Malzemeler:
500 gr kuzu eti
5 köz patlıcan
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
3 tırnak pide
1 kırmızı biber
2 yeşil biber
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuşbaşı doğranmış kuzu eti, z tavada az miktarda sıvı yağ ile sotelenir. Et, suyunu bırakıp çekince tereyağını koyup pişirmeye devam edilir. Altını kapattıktan sonra tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Közlenmiş patlıcanlar doğranır. Tavaya konularak sotelenir. Servis tabağının zeminine közlenmiş patlıcanlar yayılır. Tırnak pideleri uzun uzun doğranır ve tabağın kenarlarına dizilir. Artan kenar kısımları da küp doğranarak ortaya koyulur. Yoğurt ve sarımsak karıştırılır ve ortaya dökülür. Kırmızı ve yeşil biberler az zeytinyağında hafif kızartılır ve tabağa alınır. Ortasına da kuzu etini dökülür. Servis tabağının kenarlarına biberler dizilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder