Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KATLI PATATESLİ BÖREK
Malzemeler:
Hamur İçin:
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-Yarım paket yaş maya
Tuz
Su
Arası İçin:
50 gram sucuk
1 tutam fesleğen
3 yemek kaşığı tereyağı
2 haşlanmış patates
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamur için unun ortası açılıp ilk önce su ile birlikte maya eritilir daha sonra içine yoğurt, zeytinyağı ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir. İçi için patates rendelenir sucuk küçük küçük doğranır daha sonra fesleğen, tuz ve karabiber eklenerek hepsi karıştırılır. Dinlenen hamur açılır. Açtığımız hamurların 6 tanesinin üzerine, oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı sürülür. Hamurlar üst üste koyulur. En üste tereyağı sürmediğimiz hamur koyulur ve üzeri elimizle bastırılarak yapıştırılır. Tezgaha un serpilir, hamurun da üzerine un serpilir ve merdaneyle büyükçe bir hamur açılır. Hamur ruletle 12 eşit üçgen şeklinde kesilir ve arasına tereyağı sürülür. Üçgen şeklinde kesilir.Geniş kısma iç harç koyularak sarılır. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek tepsi mayası yapılır. Mayalanınca yumurta sarısı sürülüp 180 derece fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder