09 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kelle Tatlısı Tarifi



9 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kelle tatlısı tarifi, kelle tatlısı  nasıl yapılır, kelle tatlısı tarifi, kelle tatlısı  malzemeleri, kelle tatlısı  nasıl pişirilir,kelle tatlısı  nasıl yapılır, nurselin mutfağı sivas yemekleri





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan kelle tatlısı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KELLE TATLISI

Baklava hamuru için:
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
yarım çay bardağı su

Erişte hamuru için:
6 adet yumurta
14 kaşığı  un
1 tutam tuz
1 çay bardağı su


İç harı İçin
1 bardak ceviz
1 bardak tuzsuz badem
1 bardak fındık
1 bardak kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tutam karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı

Şerbeti için:
3 bardak şeker
3 bardak su
yarım limon suyu

Hazırlanışı:
 un, kabartma tozu, sıvı yağ,  yoğurt,1 adet yumurta,yarım çay bardağı su Ile birlikte baklava hamuru yoğurulur. 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.6 adet yumurtanın sarısı, 14 yemek kaşığı un, tuz, 1 çay bardağı su ile sert erişte hamuru yoğurulur. Büyük bir yufka açılır.Oklavaya sarılır ve oklavadan çıkartılmadan enine bıçakla kesilir.Kesilen hamurdan incecik şeritler kesilir. Sıcak ve tuzlu suda haşlanır.3 su bardağı toz şeker, 3 bardak su ve yarım limonun suyu ile şerbet hazırlanarak soğutulur.İç harcı için , ceviz, tuzsuz badem, fındık rondoda çekilir ve her biri ayrı olarak tereyağında kavrulur. Kuş üzümü de bütün olarak kavrulur.Hazırlanan erişteden 1 kase kadar bir kaba konur. Soğuyan şerbetten birazcık erişteye eklenir. Kavrulan kuru yemişler ilave edilir. Zencefil eklenip harmanlanır. Dinlenen baklava hamurundan 9 beze yufka açılır. Tencerenin dibine sıvı yağ gezdirilir ve tencerenin her tarafına yayılır. İlk kat yufka konur.İç harçtan konup eritilen tereyağ ve sıvı yağ gezdirilir. 2 kat yufkası konur ve 9.yufkaya gelene kadar bu işlem uygulanır. En son kenarları düzeltilip önceden ısıtılan fırına verilir. Üzeri kızarınca fırından alınır.5-10 dakika dinlendirilip sunum tabağına ters çevrilir. Üzerine kalan şerbet  gezdirilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}