Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan sivas hingeli tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
Hamuru İçin:
1 adet yumurta
1 cay kasigi tuz
1 tatli kadigi pul biber
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
SİVAS HİNGELİ
Malzemeler:
Hamuru İçin:
- 2 cay kaşığı tuz
- Bir bardak su
- aldığı kadar un
İç Harcı İçin:
4 adet haşlanmış patates
1 tatli kasigi karabiber1 cay kasigi tuz
1 tatli kadigi pul biber
Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyularak yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır. Daha sonra patatesler ocaktan alınır ve çatal ile ezilerek içine pul biber, tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur. Mantı yufkası kalınlığında açılarak hamurdan bardakla yuvarlak parçalar kesilir. Patatesli iç harcı ile doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, pulbiber ve nane sos hazırlanarak dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder