09 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Sivas Hingeli Tarifi



9 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı sivas hingeli tarifi, sivas hingeli  nasıl yapılır, sivas hingeli tarifi, sivas hingeli  malzemeleri, sivas hingeli  nasıl pişirilir,sivas hingeli  nasıl yapılır, hingel tarifi





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan sivas hingeli  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


SİVAS HİNGELİ

Malzemeler:

Hamuru İçin:

1 adet yumurta
  • 2 cay kaşığı tuz
  • Bir bardak su
  • aldığı kadar un

İç Harcı İçin:
4 adet haşlanmış patates
 1 tatli kasigi karabiber
1 cay kasigi tuz
 1 tatli kadigi pul biber

Sosu İçin:
1 yemek kaşığı tereyağ
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
 1 tatlı kaşığı nane

Hazırlanışı:
Patateslerin kabukları soyularak yıkanır ve üzerini geçecek kadar su ile haşlamaya bırakılır. Daha sonra patatesler ocaktan alınır ve çatal ile ezilerek içine pul biber,  tuz ve karabiber eklenir. Diğer tarafta derin bir kaba 1 bardak su ve 2 çay kaşığı tuz ekledikten sonra üzerine 1 adet yumurta kırılır ve alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında  hamur  yoğrulur. Mantı yufkası kalınlığında açılarak hamurdan bardakla yuvarlak parçalar kesilir. Patatesli iç harcı ile doldurulan hamurlar kapatılarak tuzlu suda haşlanır. Suyu süzülen hamurların üzerine eritilmiş  tereyağı, sıvı yağ, pulbiber ve nane sos hazırlanarak dökülür.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}