09 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Beyti Kebabı Tarifi



9 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 9 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı beyti kebabı tarifi, beyti kebabı  nasıl yapılır, beyti kebabı tarifi, beyti kebabı  malzemeleri, kiraz yaprağı sarması  nasıl pişirilir,beyti kebabı  nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan beyti kebabı  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

BEYTİ KEBABI

Malzemeler:

Salatası İçin:
5 adet soğan
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri İçin:
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak

Köfteler İçin:
100 gr tavuk kıyma
150 gr dana kıyma
100 gr kuzu kıyma
5 diş sarımsak
1 adet soğan
1 yemek kaşığı toz fıstık
2 yemek kaşığı galete unu
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon

Hamuru İçin:
2 bardak un
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 bardak su

Hazırlanışı:
un yoğurma kabına alınır. Üzerine 1 adet yumurta kırılır. 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 bardak su ve tuz eklenip kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak hamur yoğurulur.2 kere çektirilen dana kıyması, kuzu kıyması ve tavuk kıyması ayrı bir  kaba alınır. İçine doğranmış sarımsak ve  kuru Soğan ilave edilir. 1 adet yumurta kırılır. 1 Kaşık toz Fıstık ve Galeta unu ilave edilir.Baharatları eklenip harmanlanır ve iç harcı hazırlanır. Hamur açılana kadar dolapta dinlendirilir.Hazırlanan hamurdan 2 beze alınarak ince bir şekilde açılır. Açılan ilk bezenin üzerine sıvı yağ gezdirilir. İç harcı uzunlamasına konur ve katlanarak sarılır. Sarılan hamur yuvarlanarak simit şekli verilir.Kenarlarından bıçakla kesik atılır. 2. bezeye de aynı işlem uygulanır.Üzerine yağ ve su gezdirilir Yağlı kağıt serilen tepsiye konup 100 derecedeki fırına verilir. 5 adet kuru soğan doğranır. 1 yemek kaşığı tuz ile ovalanır. Isot ve pul biber ilave edilip salatası hazırlanır.Sunumda salatası ve sarımsaklı yoğurdu ile servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}