Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
BADEMLİ PASTA
Malzemeler:
- 150 gram toz badem
- Yarım su bardağı un
- 6 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Ara Kreması İçin:
- Yarım litre süt
- 2 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 adet yumurta sarısı
- 100 gram toz badem
Üzeri İçin:
- 200 ml krema
- 250 gram beyaz çikolata
- 80 gram bitter çikolata
- Çırpılmış krema
- 2 su bardağı file badem
Hazırlanışı:
Kek için yumurta ve şeker iyice çırpılır.Diğer malzemeler de eklenip spatula ile karıştırılmaya devam edilir. Kelepçeli kalıba yağlı kağıt serilerek kek hamuru dökülür ve 160 derece sıcak fırında 50 dakika kadar pişirilir. Pişen kek soğumaya bırakılır.
Ara kreması için vanilya ve yağ hariç tüm malzemeler karıştırılır .Ocağa alınan krema kıvamını alan kadar pişirilir. Pişen kremaya vanilya ve yağ ilave edilip karıştırılır. Ocaktan alındıktan sonra krema soğumaya bırakılır. Soğuyan krema dolapta bekletilir.
Soğuyan kek kalıptan alınıp enine ikiye bölünüp arasına krema yayılır.
Çiğ krema ocağa alınıp ısınınca beyaz çikolata eklenip eriyene kadar karıştırılır ve soğumaya bırakılır
soğuyan beyaz çikolatalı krema sadece kekin üstüne yayılır ve 5 dakika kadar bekletilir.Pastanın kenarları çırpılmış krema ile kaplanır ve file badem ile krem şanti kapanana kadar kaplanır. Bitter çikolata benmari usulü eritilir ve 10 dakika sonra krema poşetine alınıp pastanın üstüne şerit şeklinde gezdirilir.
- Ucu sivri bıçak ile şeridin ters yönünde çizikler atılır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder