Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
HAŞHAŞLI ÇÖREK
Malzemeler:
1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- 1 su bardağı ceviz
- 2 çay bardağı şeker
- 350 gram haşhaş ezmesi
- 3\4 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
Hazırlanışı:
Süt, için ılık su, ve yağ karıştırılarak un, maya ve tuz eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakılır.Hamur mayalandıktan sonra 3 bezeye ayrılarak un dökülmeden açılarak üzerine sıvı yağ ve haşhaş ezmesi sürülür. Toz şeker ve ceviz serpilip ortasından küçük delik açılıp delik kısmından dışa doğrulu hamur el ile esnetilerek rulo yapılır. Rulonun iki ucundan tutulup çevrilerek hamur şerit yapılıp sarılır. Yağlı fırın kabının ortasına alınır. Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlanarak çöreğin etrafına sarılır. Yumurta sarısı sürülüp 180 derece sıcak fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder