08 Mart 2015 5 Çayı Haşhaşlı Çörek Tarifi



08  mart 2015 5 çayı tarifleri, 5 çayı son bölüm izle, 5 çayı tarifleri, 5 Çayı'ında bu hafta ne yapıldı, Tijen Aktay 5 çayı izle, kanaltürk 5 çayı son bölüm izle, kanaltürk 5 çayı haşhaşlı çörek  tarifi, 5 çayı haşhaşlı çörek nasıl yapılır, haşhaşlı çörek tarifi




Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın  hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler:
 1 su bardağı süt
- 1 paket instant maya
- 1 çay bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Arası İçin:
- 1 su bardağı ceviz
- 2 çay bardağı şeker
- 350 gram haşhaş ezmesi
- 3\4 su bardağı sıvı yağ
Üzeri İçin:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
 Süt, için ılık su, ve yağ karıştırılarak un, maya ve tuz eklenerek  yumuşak bir hamur yoğrulur. Yoğrulan hamur yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakılır.Hamur mayalandıktan sonra 3 bezeye ayrılarak un dökülmeden açılarak üzerine sıvı yağ ve haşhaş ezmesi sürülür. Toz şeker ve  ceviz serpilip ortasından küçük delik açılıp delik kısmından dışa doğrulu hamur el ile esnetilerek rulo yapılır. Rulonun iki ucundan tutulup  çevrilerek hamur şerit yapılıp sarılır. Yağlı fırın kabının ortasına alınır. Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlanarak çöreğin etrafına sarılır. Yumurta sarısı sürülüp 180 derece sıcak fırında  pişirilir.

PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}