Kanaltürk ekranlarında her hafta Tijen Aktay'ın hazırladığı tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle buluşuyor.
BÖGÜRTLENLİ KEDİ DİLİ TATLISI
Malzemeler:
- Yarım paket kedidili
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2,5 çay bardağı şeker
- 3,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı böğürtlen püresi
Üzeri İçin:
- Çırpılmış krema
- 1 çay bardağı toz yeşil fıstık
Hazırlanışı:
Süt, nişasta, un, şeker ve böğürtlen püresi pişirilerek krema elde edilir.
Sunum kabına kedidili bisküviler dizilir. Krema sıcak iken bisküvilerin üzerine kaşık yardımı ile yayılır. Biraz soğuduktan sonra tatlı dolaba konularak bir gece dinlendirilir. Dinlenen tatlı krem şanti ile kaplandıktan sonra fıstık ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder