07 Mart 2015 Ardanın Mutfağı Kaymaklı Kadayıf Topları tarifi



ardanın mutfağı tarifleri, ardanın mutfağında bu hafta, ardanın mutfağı yemekleri, ardanın mutfağı hangi kanalda, ardanın mutfağı kaymaklı kadayıf topları tarifi, tv 8 ardanın mutfağı kaymaklı kadayıf topları tarifi, kaymaklı kadayıf topları  nasıl yapılır





Her hafta TV 8 ekranlarında  yapımı kolay ve birbirinden lezzetli tarifler sunulan Ardanın Mutfağı'nda hazırlanan tarifler yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KAYMAKLI KADAYIF TOPLARI
Malzemeler:

Hamuru için:
- 250 gram yumuşak tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 3,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabara tozu
- Tuz
İçi için:
- 1 avuç tel kadayıf
- 1 avuç dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram kaymak
Şerbet için:
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- ½ limon suyu
Üzeri için:
- 1 adet yumurta beyazı
- Tel kadayıf

Hazırlanışı:

Tereyağı, yoğur, yumurta sarısı, vanilya, kabartma tozu ve un karıştırılarak iyice yoğurulur.
İçi için eritilen tereyağına ceviz ve tereyağı ilave edilerek karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar açılarak içine kaymak ve harçtan doldurulur ve yuvarlak şekil verilir. Hazırlanan yuvarlak hamurlar
 önce yumurta akına daha sonra tel kadayıfa batırılıp yağlı fırın tepsisine dizilir. Şerbet için su, şeker  kıvamını alana kadar kaynatılır.
Kaynayan  şerbete limon suyu eklenip şerbet ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
180 derecede 40 dakika kadar pişirilir ve üzerine soğuk şerbet dökülür.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}