06 Mart 2015 Oktay Usta Yeşil Elma Güveç Tarifi



06 mart 2015 yeşil elma tarifler, yeşil elma , yeşil elma programı, yeşil elma 06.03.2015 tarifleri, yeşil elma tarifler, oktay usta , oktay usta tarifler, oktay usta izle, samanyolu oktay usta, oktay ustada bugün ne yapıldı, oktay usta kolay yemek tarifleri, oktay usta güveç tarifi, yeşil elma güveç  tarifi,güveç malzeme listesi






Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..



GÜVEÇ

Malzemeler:
1 kg kuzu kaburga
2 soğan
2 patates
400 gr fasulye
400 gr bezelye
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı biber püresi
1 kase domates sos
2 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tane karabiber
tuz
su

HAZIRLANIŞI:

Büyük bir güvece doğranmış kuzu kaburgaları koyuyoruz ve kavurmaya başlıyoruz. Etler suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavuruyoruz. Soğanları iri küp şeklinde doğruyoruz. Sarımsakları da doğruyoruz. Soğanı ve sarımsağı ilave edip kavuruyoruz. Dondurucudan çıkardığımız soslu fasulyeyi ve bezelyeyi koyuyoruz. Sonra salçaları, biber püresini ve domates sosu ekliyoruz. Üzerine defne yapraklarını ve tereyağını koyuyoruz. Tuz ve tane karabiberi döküyoruz. Patatesleri de iri küp şeklinde doğruyoruz ve güvece ekliyoruz. Biraz sıcak su döküyoruz. Kaynamaya başlayınca önce yağlı kağıtla sonra alüminyum folyoyla ağzını kapatıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1,5 saat pişiriyoruz.


PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}