Hafta içi her gün muhteşem tariflerle ekrana gelen Yeşil Elma'nın tüm tarifleri yayınlandıktan hemen sonra burada..
KREMALI KADAYIF TATLISI TARİFİ
Malzemeler:- 300 gram kadayıf
- 1 su bardağı ceviz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gram tereyağı
Şerbet İçin:
- 1,5 su bardağı şeker
- Yarım limon suyu
- 2 su bardağı su
Kreması İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 çorba kaşığı un
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı pirinç unu
Üzeri İçin:
- 1 poşet köpürtülmüş şanti
- Tarçın
Hazırlanışı:
Kadayıf el ile doğranıp yağlı tepsiye bastırılarak. Ceviz serpilip kalan kadayıf en üste yayılır.Tereyağı ve sıvı yağ eritilip kaşık ile kadayıfın üzerine gezdirilerek 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişilir.su, şeker ve limon ocağa alınıp kıvamını alana kadar kaynatılır. Pişen kadayıfa sıcak şerbet dökülerek ve çekmesi beklenir. Kreması için tüm malzemeler ocağa alınıp kıvamını alan kadar pişirilir.
Hazırlanan muhallebi kadayıfın üzerine yayılır ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kremanın üzerine köpürtülmüş şanti yayılıp tarçın ile süslenir .
0 yorum:
Yorum Gönder