06 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kulak Çorbası Tarifi



6 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı hanım kulak çorbası tarifi, kulak çorbası tatlısı nasıl yapılır, kulak çorbası  tarifi, kulak çorbası malzemeleri, kulak çorbası nasıl pişirilir, kulak çorbası nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan kulak çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

KULAK ÇORBASI

Malzemeler:
1,5 bardak yumurtalı erişte( kulak)
100 gr yağsız kıyma
1 yemek kaşığı irmik
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
sıcak su

Hazırlanışı:
Yağsız kıymanın içine tuzu ve karabiberi eklenir ve 1 kaşık irmik ile yoğurulur. Nohuttan biraz büyük olacak şekilde yuvarlanarak köfteleri yapılır.  Köfteler biraz yağ ilavesiyle  kızartılır.Tencerede 1 kaşık tereyağ eritilir. İçine  salça ilave edilir. Üzerine tencerenin yarısına gelecek kadar sıcak su eklenir ve tuz ilave edilir. Su kaynayınca  yumurtalı erişte hamurları içine atılır.Hamurlar suyun yüzüne çıkınca kızaran köfteler içine eklenir. Köfteler su yüzüne çıkınca ocaktan alınır. Tereyağında kızartılan kuru nane ile servis edilir.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}