06 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi



6 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı hanım göbeği tatlısı tarifi, hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır, hanım göbeği tatlısı tarifi, hanım göbeği tatlısı malzemeleri, hanım göbeği tatlısı nasıl pişirilir, hanım göbeği tatlısı nasıl yapılır







Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün Malatya mutfağından yapılacak olan hanım göbeği tatlısı tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

HANIM GÖBEĞİ TATLISI

Hazırlanışı:
2 bardak un
4 kaşık tuzsuz tereyağı
1 tutam tuz
4 adet yumurta
3 bardak su

Şerbeti İçin:
4 bardak şeker
3 bardak su
2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin:
50 gr toz fıstık

Hazırlanışı:
Toz şeker ve 3 bardak su kaynatılarak pişmesine yakın limon suyu ilave edilir ve şerbet soğumaya bırakılır. Tencereye 3 bardak su ve 4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağ konulup ocağa alınır. Bir çay kaşığı tuz atılır. Su kaynayınca 2 su bardağı un ilave edilir ve sürekli karıştırılarak hamur kıvamına gelince ocaktan alınıp başka bir tabağa aktarılır ve soğutulur.Soğuyunca içine 4 yumurta eklenir ve özleşene kadar yoğurulur.Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlatılarak ortasına parmakla bastırılarak çukur oluşturulur.. Tavaya bol konulan soğuk yağın içine bırakılır ve ocağın altı açılır. Yağ ısındıkça hamurlar kızaracaktır. Kızaran hamurlar yağdan alınıp soğuk şerbete atılır. Şerbetini çekince sunum tabağına dizilir. Üzerini toz fıstıkla süsleyerek sunuma alabilirsiniz.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}