Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan ıspanaklı yavan köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
1,5 bardak köftelik bulgur
3 bardak yarma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
su
İç harcı için:
250 gr kuru kıyma
yarım kğ ıspanak
4 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur ve 3 su bardağı yarma yoğurma kabına alınır. Su ile ıslatılır. İçine 1 yumurta kırılıp tuzu ilave edilir ve iyice yoğurulur. Yarım kilo ıspanak tencereye alınır ve kendi suyuyla ocakta 5 dakika kadar haşlanır. Ocaktan alınınca sıkılarak suyu süzülür. Başka bir tavada tereyağında , yemeklik doğranan soğanlar kavrulur.Rengi dönünce kıyma eklenir. Rengi dönünce ıspanaklar ilave edilip baharatları konup ocaktan alınır ve soğutulur. Yoğurulan köfteli harç elde oyularak açılır. İç harç konur ve kapatılır.Hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanır. Köfteler su yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Sunum tabağına alınır. Üzerine tereyağında pul biber yakılarak dökülür.
ISPANAKLI YAVAN KÖFTE
Malzemeler:
1,5 bardak köftelik bulgur
3 bardak yarma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
su
İç harcı için:
250 gr kuru kıyma
yarım kğ ıspanak
4 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı:
Köftelik bulgur ve 3 su bardağı yarma yoğurma kabına alınır. Su ile ıslatılır. İçine 1 yumurta kırılıp tuzu ilave edilir ve iyice yoğurulur. Yarım kilo ıspanak tencereye alınır ve kendi suyuyla ocakta 5 dakika kadar haşlanır. Ocaktan alınınca sıkılarak suyu süzülür. Başka bir tavada tereyağında , yemeklik doğranan soğanlar kavrulur.Rengi dönünce kıyma eklenir. Rengi dönünce ıspanaklar ilave edilip baharatları konup ocaktan alınır ve soğutulur. Yoğurulan köfteli harç elde oyularak açılır. İç harç konur ve kapatılır.Hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanır. Köfteler su yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Sunum tabağına alınır. Üzerine tereyağında pul biber yakılarak dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder