06 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Ispanaklı Yavan Köfte Tarifi



6 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı ıspanaklı yavan köfte tarifi, ıspanaklı yavan köfte nasıl yapılır, ıspanaklı yavan köfte tarifi, ıspanaklı yavan köfte malzemeleri, ıspanaklı yavan köfte nasıl pişirilir,ıspanaklı yavan köfte nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan ıspanaklı yavan köfte tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


ISPANAKLI YAVAN KÖFTE

Malzemeler:
1,5 bardak köftelik bulgur
3 bardak yarma
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
su

İç harcı için:
250 gr kuru kıyma
 yarım kğ ıspanak
4 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz

Sosu İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı:
Köftelik bulgur ve 3 su bardağı yarma yoğurma kabına alınır. Su ile ıslatılır. İçine 1 yumurta kırılıp tuzu ilave edilir ve iyice  yoğurulur. Yarım kilo ıspanak tencereye alınır ve kendi suyuyla ocakta 5 dakika kadar haşlanır. Ocaktan alınınca sıkılarak suyu süzülür. Başka bir tavada tereyağında , yemeklik doğranan soğanlar  kavrulur.Rengi dönünce kıyma eklenir. Rengi dönünce  ıspanaklar ilave edilip baharatları konup ocaktan alınır ve soğutulur. Yoğurulan köfteli harç elde oyularak  açılır. İç harç konur ve kapatılır.Hazırlanan köfteler tuzlu suda haşlanır. Köfteler su yüzüne çıkınca pişmiş demektir. Sunum tabağına alınır. Üzerine tereyağında pul biber yakılarak dökülür.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}