06 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Kiraz Yaprağı Sarması Tarifi



6 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 6 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı kiraz yaprağı sarması tarifi, kiraz yaprağı sarması  nasıl yapılır, kiraz yaprağı sarması  tarifi, kiraz yaprağı sarması  malzemeleri, kiraz yaprağı sarması  nasıl pişirilir,kiraz yaprağı sarması  nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan kiraz yaprağı sarması  tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


KİRAZ YAPRAĞI SARMASI
Malzemeler:
3 kase yoğurt
3 kase su
3 yemek kaşığı un
1 adet yumurta

Köfteler İçin:
700 dr kurutulmuş kiraz yaprağı
3 bardak bulgur yarması
1 tatlı kaşığı tuz
1 bardak su

Sosu İçin:
1 kğ soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:
Kurutulmuş kiraz yaprakları sıcak su ile 5 dakika yumuşayana kadar ıslatılır.Yumuşayınca suyu süzülür ve yıkanır. Ayrı bir kapta bulgur yarmasına tuz ilave edilerek  1 bardak su ile ıslatılır. 5 dakika kadar bekletilip yoğurulur. Yumuşayan kiraz yapraklarının tırtıklı kısımları içine gelicek şekilde içine yoğurulan harçtan konularak uç kısınları kapatılmadan minik minik sarılır. Tencereye dizilir tuzu ve suyu eklenip pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır.Tencereye 3 çorba kasesi yoğurt ve 3 kase su ve  3 kaşık un bırakılır. 1 yumurta kırılır ve çorba kıvamına gelene kadar çırpılır.Ocağa alınır ve çırpmaya devam edilir. Kıvama gelince altı kapatılır ve ocaktan alınır.Diğer tarafta 1 kilo soğan küçük küçük doğranır. Tereyağ ve sıvı yağda iyice  kavrulup sosu hazırlanır.Hazırlanan yoğurtlu çorbanın içine kiraz yaprağı sarmaları atılır ve 1 taşım kaynayınca  tuz atılır. 2 kaşık erik ekşisi ilave edilir. Ocaktan alınıp sunum tabağına dökülür. İyice kavrulmuş kuru soğanlar üzerine dökülür.Servis edilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}