05 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Cennet Künkü Tarifi



5 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı cennet künkü tarifi, cennet künkü nasıl yapılır, cennet künkü tarifi, cennet künkü malzemeleri, cennet künkü nasıl pişirilir, cennet künkü nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan cennet künkü tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..


CENNET KÜNKÜ
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı odun külü
2 adet yumurta
2 yumurta kabuğu su
yarım çay kaşığı karbonat
3 damla limon suyu
3 bardak un
Şerbeti için:
4 bardak toz şeker
5 bardak su
3 damla limon suyu

Kızartamak için:
sıvı yağ

Hazırlanışı:
Toz şeker ve su kaynatılır.Altını kapatmaya yakın 2-3 damla limon suyu ilave edilip şerbet pişirilir ve soğutulur.Bir tatlı kaşığı odun külü yarım bardak suda (kül bardağın dibine çökene kadar )yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. un, yoğurma kabına alınır. İçine 2 adet yumurta kırılır.(yumurta kabuklarını ölçü olarak kullanmak için yumurtaları ortadan değil de tepesinden küçük bir delik açarak kırınız. 2 yumurtanın kabuğuna bekletilen külün suyu konulup una eklenir. Yarım çay kaşığı karbonat ve 2-3 damla limon suyu ilave edilip hamur yoğurulur.Yoğurulan hamur 2 bezeye ayrılır. Oklava ile incecik açılır. 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir.Elinize 1 şerit hamur alın. Çatalla uç kısmından başlanarak sarıla sarıla kızgın yağda hamurlar kızartılır.Soğuyan şerbete kızartılan hamurlar atılıp şerbeti çekince içinden alınır ve sunum tabağına dizilir.Afiyet olsun.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}