Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan cennet künkü tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
1 tatlı kaşığı odun külü
2 adet yumurta
2 yumurta kabuğu su
yarım çay kaşığı karbonat
3 damla limon suyu
3 bardak un
Şerbeti için:
4 bardak toz şeker
5 bardak su
3 damla limon suyu
Kızartamak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Toz şeker ve su kaynatılır.Altını kapatmaya yakın 2-3 damla limon suyu ilave edilip şerbet pişirilir ve soğutulur.Bir tatlı kaşığı odun külü yarım bardak suda (kül bardağın dibine çökene kadar )yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. un, yoğurma kabına alınır. İçine 2 adet yumurta kırılır.(yumurta kabuklarını ölçü olarak kullanmak için yumurtaları ortadan değil de tepesinden küçük bir delik açarak kırınız. 2 yumurtanın kabuğuna bekletilen külün suyu konulup una eklenir. Yarım çay kaşığı karbonat ve 2-3 damla limon suyu ilave edilip hamur yoğurulur.Yoğurulan hamur 2 bezeye ayrılır. Oklava ile incecik açılır. 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir.Elinize 1 şerit hamur alın. Çatalla uç kısmından başlanarak sarıla sarıla kızgın yağda hamurlar kızartılır.Soğuyan şerbete kızartılan hamurlar atılıp şerbeti çekince içinden alınır ve sunum tabağına dizilir.Afiyet olsun.
CENNET KÜNKÜ
Malzemeler:1 tatlı kaşığı odun külü
2 adet yumurta
2 yumurta kabuğu su
yarım çay kaşığı karbonat
3 damla limon suyu
3 bardak un
Şerbeti için:
4 bardak toz şeker
5 bardak su
3 damla limon suyu
Kızartamak için:
sıvı yağ
Hazırlanışı:
Toz şeker ve su kaynatılır.Altını kapatmaya yakın 2-3 damla limon suyu ilave edilip şerbet pişirilir ve soğutulur.Bir tatlı kaşığı odun külü yarım bardak suda (kül bardağın dibine çökene kadar )yaklaşık 1 saat kadar bekletilir. un, yoğurma kabına alınır. İçine 2 adet yumurta kırılır.(yumurta kabuklarını ölçü olarak kullanmak için yumurtaları ortadan değil de tepesinden küçük bir delik açarak kırınız. 2 yumurtanın kabuğuna bekletilen külün suyu konulup una eklenir. Yarım çay kaşığı karbonat ve 2-3 damla limon suyu ilave edilip hamur yoğurulur.Yoğurulan hamur 2 bezeye ayrılır. Oklava ile incecik açılır. 3 parmak kalınlığında şeritler kesilir.Elinize 1 şerit hamur alın. Çatalla uç kısmından başlanarak sarıla sarıla kızgın yağda hamurlar kızartılır.Soğuyan şerbete kızartılan hamurlar atılıp şerbeti çekince içinden alınır ve sunum tabağına dizilir.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder