05 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Tavuklu Göbete Tarifi



5 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı tavuklu göbete tarifi, tavuklu göbete nasıl yapılır, tavuklu göbete tarifi, tavuklu göbete malzemeleri, tavuklu göbete nasıl pişirilir, tavuklu göbete nasıl yapılır



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan tavuklu göbete tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

TAVUKLU GÖBETE

Malzemeler:
1 bütün tavuk
2,5 bardak pirinç
2 adet soğan
7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tutam maydanoz

Hamuru için:
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su

Hazırlanışı: 
Tavuk bütün halde  bol suda haşlanır. Tencerenin dibine biraz sıvı yağ gezdirilip üzerine küp küp doğranan kuru soğan eklenir.Rengi donünceye kadar kavrulur. Rengi dönünce yıkanmış  pirinç ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak sıcak su eklenir. Kuş üzümü, tarçın, kimyon, tuz, kuru nane ve karabiber eklenip doğranan maydanozla harmanlanır. Çok pişirmeden soğumaya bırakılır. 5 su bardağı un geniş bir kaba alınır. Tuzu ilave edilir ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Hamur 2 bezeye ayrılır. Tepsi büyüklüğünde 2 yufka açılır. Açılan yufkalar 10’a bölünerek üçgen parçalar üst üste kapatılır ve tekrar açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilen alüminyum tepsinin üzerine açılan ilk yufka serilir. Ortasına haşlanan bütün tavuk konur. Etrafına soğutulan iç pilav dökülür. 2.yufka ile üzeri kapatılıp kenarları düzeltilir. En son üzerine sıvı yağı sürülüp 120 derecede fırında pişirilir. Üzeri kızarınca tavuk göbetemiz fırından alınır. Afiyet olsun.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}