Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan tavuklu göbete tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
TAVUKLU GÖBETE
Malzemeler:
1 bütün tavuk
2,5 bardak pirinç
2 adet soğan
7 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 tutam maydanoz
Hamuru için:
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
su
Hazırlanışı:
Tavuk bütün halde bol suda haşlanır. Tencerenin dibine biraz sıvı yağ gezdirilip üzerine küp küp doğranan kuru soğan eklenir.Rengi donünceye kadar kavrulur. Rengi dönünce yıkanmış pirinç ilave edilir. Üzerine 1,5 bardak sıcak su eklenir. Kuş üzümü, tarçın, kimyon, tuz, kuru nane ve karabiber eklenip doğranan maydanozla harmanlanır. Çok pişirmeden soğumaya bırakılır. 5 su bardağı un geniş bir kaba alınır. Tuzu ilave edilir ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur. Hamur 2 bezeye ayrılır. Tepsi büyüklüğünde 2 yufka açılır. Açılan yufkalar 10’a bölünerek üçgen parçalar üst üste kapatılır ve tekrar açılır. Üzerine sıvı yağ gezdirilen alüminyum tepsinin üzerine açılan ilk yufka serilir. Ortasına haşlanan bütün tavuk konur. Etrafına soğutulan iç pilav dökülür. 2.yufka ile üzeri kapatılıp kenarları düzeltilir. En son üzerine sıvı yağı sürülüp 120 derecede fırında pişirilir. Üzeri kızarınca tavuk göbetemiz fırından alınır. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder