05 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Alişka Çorbası Tarifi



5 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı alişka çorbası tarifi, alişka çorbası nasıl yapılır, alişka çorbası tarifi, alişka çorbası malzemeleri, alişka çorbası nasıl pişirilir, alişka çorbası nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan alişka çorbası tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

ALİŞKA ÇORBASI

Malzemeler:
2 adet kalçalı but
2 adet patates
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
tavuk suyu

Hamuru için:
1,5 bardak un
1 tatlı kaşığı tuz
su

Hazırlanışı:
Un bir kaba alınır. Tuz ilave edilir. Cıvık bir hamur elde edecek kadar  su miktarını ayarlayabilirsiniz. Krep hamurundan biraz yoğun olmalıdır. 2 adet kalçalı but bol suda haşlanır. Haşlanınca tavuklar suyundan çıkarılır. Kalan tavuk suyunun üzerine sıcak su ilave edilir. Patatesler küp küp doğrandıktan sonra tavuk suyuna ilave edilir. Bir tatlı kaşığı önce çorbanın suyuna batırılır sonra hazırlanan hamurdan aynı kaşıkla bir parça alınıp çorba suyuna bırakılır. Bu işlem hamur bitene kadar yapılır. Haşlandıktan sonra didilen tavuklar  da çorbaya eklenir. Tuz ve karabiber ilave edilir.Bir taşım kaynayınca doğranan maydanoz eklenir ve ocaktan alınır. Afiyet olsun.



PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}