05 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Hünkar Beğendi Tarifi



5 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 5 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı hünkar beğendi tarifi, hünkar beğendi nasıl yapılır, hünkar beğendi tarifi, hünkar beğendi malzemeleri, hünkar beğendi nasıl pişirilir, hünkar beğendi nasıl yapılır



Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan hünkar beğendi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..

HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:
5 adet patlıcan
750 gr kuzu kuşbaşı
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr kaşar peyniri
1 kaşık domates salçası
4 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
5 kaşık un
1 bardak süt
3 adet sivri biber
1 adet domates
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanlar ocakta közlenir ve kabukları soyularak bıçakla ezilir. Kuşbaşı et ocağa alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan  kuru soğan ve  sarımsak ilave edilir. Üzerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağı gezdirilir. Üzerine domates salçası eklenir. Küp küp doğranan 3 adet sivri biber ve 1 domates sırasıyla karışıma eklenir. Üzerine geçmeyecek kadar su konur. Tuzu ve karabiberi ilave edilip pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır. Başka bir tencerede 2 kaşık tereyağı eritilir. 5 kaşık un çırpılarak tereyağında kavrulur. Ezilen patlıcanlar üzerine bırakılarak sürekli çırpılır. Tuz ve karabiber eklenir. 1 su bardağı süt ve rendelenen kaşar peyniri ilave edilip ocaktan alınır.Servis tabağına önce patlıcanlı karışım yayılır. Ortasına da pişen sebzeli etler ilave edilerek servis edilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}