Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında bugün yapılacak olan hünkar beğendi tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle..
Malzemeler:
5 adet patlıcan
750 gr kuzu kuşbaşı
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr kaşar peyniri
1 kaşık domates salçası
4 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
5 kaşık un
1 bardak süt
3 adet sivri biber
1 adet domates
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ocakta közlenir ve kabukları soyularak bıçakla ezilir. Kuşbaşı et ocağa alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan kuru soğan ve sarımsak ilave edilir. Üzerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağı gezdirilir. Üzerine domates salçası eklenir. Küp küp doğranan 3 adet sivri biber ve 1 domates sırasıyla karışıma eklenir. Üzerine geçmeyecek kadar su konur. Tuzu ve karabiberi ilave edilip pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır. Başka bir tencerede 2 kaşık tereyağı eritilir. 5 kaşık un çırpılarak tereyağında kavrulur. Ezilen patlıcanlar üzerine bırakılarak sürekli çırpılır. Tuz ve karabiber eklenir. 1 su bardağı süt ve rendelenen kaşar peyniri ilave edilip ocaktan alınır.Servis tabağına önce patlıcanlı karışım yayılır. Ortasına da pişen sebzeli etler ilave edilerek servis edilir.
HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
5 adet patlıcan
750 gr kuzu kuşbaşı
3 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gr kaşar peyniri
1 kaşık domates salçası
4 diş sarımsak
2 kaşık tereyağı
5 kaşık un
1 bardak süt
3 adet sivri biber
1 adet domates
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Patlıcanlar ocakta közlenir ve kabukları soyularak bıçakla ezilir. Kuşbaşı et ocağa alınıp kavrulur. Rengi dönünce doğranan kuru soğan ve sarımsak ilave edilir. Üzerine 1 çay bardağına yakın sıvı yağı gezdirilir. Üzerine domates salçası eklenir. Küp küp doğranan 3 adet sivri biber ve 1 domates sırasıyla karışıma eklenir. Üzerine geçmeyecek kadar su konur. Tuzu ve karabiberi ilave edilip pişirilmeye bırakılır. Suyunu çekince ocaktan alınır. Başka bir tencerede 2 kaşık tereyağı eritilir. 5 kaşık un çırpılarak tereyağında kavrulur. Ezilen patlıcanlar üzerine bırakılarak sürekli çırpılır. Tuz ve karabiber eklenir. 1 su bardağı süt ve rendelenen kaşar peyniri ilave edilip ocaktan alınır.Servis tabağına önce patlıcanlı karışım yayılır. Ortasına da pişen sebzeli etler ilave edilerek servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder