04 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Tarçınlı Rulo Çörek Tarifi



4 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı tarçınlı rulo çörek tarifi, tarçınlı rulo çörek nasıl yapılır, tarçınlı rulo çörek tarifi, tarçınlı rulo çörek malzemeleri, tarçınlı rulo çörek nasıl pişirilir, tarçınlı rulo çörek nasıl yapılır






Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın yapılacak olan tarçınlı rulo çörek tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


TARÇINLI RULO ÇÖREK

Malzemeler:

Hamuru için:
250 gr süt
75 gr tuzsuz tereyağı
6 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
100 gr toz şeker
1 paket kuru maya
2 adet yumurta

İç Harcı İçin:
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı esmer şeker
1,5 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:
Tereyağı eritilir.Geniş bir kaba alınan 6 su bardağı un, üzerine 1 çay kaşığı tuz atılır ve ılık süt ile beraber eritilen tereyağı ilave edilir.  Toz şeker , 1 paket toz maya ilave edilip ortasına havuz açılarak 2  yumurta kırılır. Kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur elde edilir. 30 dakika kadar mayalanmaya bırakılır. 1,5 yemek kaşığı tereyağ ocakta eritilir.1 su bardağı esmer şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ile karıştırılıp iç harcı hazırlanır.Dinlenen hamur 2 bezeye ayrılır ve merdane yardımıyla dikdörtgen şekilde açılır. Üzerlerine eritilen tereyağı gezdirilir. Tarçın ve şekerle hazırlanan harçla üzeri kaplanır. Rulo şekilde sarılıp 3 parmak kalınlığında kesilir. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilip 10 dakika kadar dinlendirildikten sonra 200 derecede  ısıtılmış fırında pişirilir.




PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}