04 Mart 2015 Nurselin Mutfağı Beyaz Kremalı Ve Çilekli Pasta Tarifi



4 mart 2015 nurselin mutfağı tarifleri, nurselin mutfağı izle, nurselin mutfağında ne yapıldı, bugün nurselin mutfağında ne yapıldı, 4 mart nurselin mutfağında bugün ne yapıldı, nurselin mutfağı hangi kanalda, nurselin mutfağı beyaz kremalı ve çilekli pasta tarifi, beyaz kremalı ve çilekli pasta nasıl yapılır, beyaz kremalı ve çilekli pasta tarifi, beyaz kremalı ve çilekli pasta malzemeleri, beyaz kremalı ve çilekli pasta nasıl pişirilir, beyaz kremalı ve çilekli pasta nasıl yapılır





Hafta içi her gün saat 12:00'da Show TV ekranlarında yayınlanan Nursel'in mutfağı programında yarın yapılacak olan beyaz kremalı ve çilekli pasta tarifi yayınlandıktan hemen sonra sizlerle ..


BEYAZ KREMALI ÇİLEKLİ PASTA

Malzemeler:
muhallebisi için:
30 gr mısır nişastası
15 gr un
70 gr Toz şeker
yarım lt süt
35 gr tereyağı
400 gr süt kreması

Keki İçin:
6 adet yumurta
yarım çay kaşığı tuz
60 gr toz şeker
50 gr un
50 gr mısır nişastası
20 gr kakao

Sosu için:
100 gr süt kreması
100 gr bitter çikolata
yarım kğ çilek

Hazırlanışı:
Mısır nişastası, un, toz şeker ve süt kremasının üzerine süt ilave edilerek muhallebi kıvamında pişirilir. Üzerine en son olarak tereyağı ilave edilir Geniş bir kaba dökülerek buzdolabında soğutulur.
 Keki hazırlamak için yumurtaların beyazları tuz ile birlikte iyice köpürene kadar çırpılır.yumurtaların sarısı da ayrı bir kapta çırpılır.yumurtaların aklarına toz şeker ilave edilerek şeker eriyene kadar çırpma işlemine devam edilir.Daha sonra un, nişasta ve kakao ilave edilerek  çırpılmış yumurta sarıları da eklenerek karıştırılır. Yağlı kağıt serilen fırın tepsisine serilir ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dk pişirilir. Dolapta soğutulan krema karıştırma kabına alınarak mikserle çırpılır.sos için süt kreması ocağa alınır ısındıktan sonra üzerine bitter çikolata ilave edilerek eritilir ve soğumaya bırakılır.pişip soğuyan kek yuvarlak kalıp yardımıyla iki parça çıkarılır.pasta çemberinin alt kısmına yuvarlak kekin bir parçası yerleştirilir.çemberin kenarlarına bölünmüş çilekler sıralı bir şekilde yerleştirilir. üzerine krema dökülür.kremanın üzerine doğranmış çilekler dökülür.üzerine diğer kek kapatılır.onun üstüne de yine krema dökülür.en son soğutulan çikolata sosu gezdirilerek çileklerle süslenir.Dolapta dinlendirildikten sonra çember kalıptan çıkarılarak servis edilir.





PAYLAŞ
    Blogger Yorumla
    Facebook Yorumla

0 yorum:

Yorum Gönder

}